FC Utrecht O19 liep in Friesland tegen een 4-1 nederlaag aan. De Utrechters kregen tegen sc Heerenveen O19 minstens zoveel kansen als de gastheren, maar gingen met die mogelijkheden minder secuur om. Dat leidde tot een uitslag die een vertekend beeld gaf van de wedstrijd.

Ook FC Utrecht O17 verloor van de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen. “Soms is voetbal onrechtvaardig”, sprak sc Heerenveen B1-trainer Ronnie Pander na afloop van de wedstrijd FC Utrecht O17 – sc Heerenveen B1. FC Utrecht O17 leed de eerste nederlaag in de competitie. Heerenveen mocht dan wel geen recht hebben gehad op drie punten, maar Utrecht kon de schuld bij zichzelf neerleggen. De gehele wedstrijd was FC Utrecht de bovenliggende partij en wachtte Heerenveen af op de foutjes die Utrecht zou maken. FC Utrecht O17 kon de vrije man op het middenveld niet vinden en gevaar kwam alleen via een paar crosspasses. Verdedigend gaf Utrecht weliswaar niet veel weg, maar toen Nick Lim na een half uur in het centrum eenvoudig de bal verspeelde, wist Heerenveen speler Haji Adoma dit resoluut af te straffen en de Friezen op voorsprong te brengen. Vanaf dat moment liep Utrecht achter de feiten aan, zette Heerenveen in de tweede helft wel volledig vast op de eigen helft maar kon de mogelijkheden die men kreeg niet afmaken. Nick Lim was er dichtbij, zijn kopbal werd op spectaculaire wijze van de lijn gekopt en ook Mitchell van Rooijen had de verdiende gelijkmaker op zijn schoen na een dieptepass van Jelle de Lange, alleen voor keeper Ruben Stuiver van Heerenveen liet hij de bal te ver van zijn voet springen.  Trainer Robert Wijnands was uiteraard teleurgesteld over het resultaat, maar was met name niet te spreken over de eerste helft: “Toen speelden we te statisch en brachten we te weinig, Heerenveen loerde op onze fouten en kon één keer profiteren. De tweede helft kan ik de jongens niets verwijten, want toen hebben ze alles gegeven. We creëerden echter te weinig en misten bij de kansen die we kregen de scherpte voor het doel."

FC Utrecht O17 - sc Heerenveen B1 0-1
28. Haji Adoma 0-1

Opstelling FC Utrecht O17: Thijmen Nijhuis, Giovanni Troupée, Nick Lim (78. Dennis van Schuppen), Jelle de Lange, Brian van den Hooff (57. Zohair El Markhous), Baran Karadag, Odysseus Velanas (59. Louk Dekkers), Shayne Pattynama, Mitchell van Rooijen, Jesse van Baal, Virgil Smith (60. Rogier Benschop).

Op eigen veld begon FC Utrecht O16 tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord niet goed aan de wedstrijd. De Utrechters incasseerden al in de vierde minuut de 0-1. Hierna kon FC Utrecht O16 toch iets meer het initiatief nemen en door dit vast te houden kwam FC Utrecht op een 2-1 voorsprong. Door weer iets in te zakken kon Feyenoord toch nog voor rust terugkomen tot 2-2. In de tweede helft was het spel van FC Utrecht O16 matig maar door toch druk te blijven zetten en beter met de kansen om te gaan werd er gewonnen met 4-3. Een goed resultaat en een verdiende tweede plaats op dit moment.

FC Utrecht O15 was in de eerste twintig minuten van het duel met FC Groningen O15 erg dominant. Binnen 10 minuten weet het op een 2-0 voorsprong te komen. Doelpunten komen voort uit felle balverovering en een goede voorzet vanaf de zijkant. Het laatste kwartier van de eerste helft is meer voor FC Groningen O15. Na een schot op de paal volgt ook nog een goede redding van de FC Utrecht O15-keeper, die de bal van de voeten van de Groningse spits plukt. ?De tweede helft is er een licht overwicht voor FC Utrecht O15. FC Groningen O15 probeert er alles aan te doen om een doelpunt te maken, maar slaagt hier vandaag niet in. Er ligt voor de talenten van FC Utrecht veel ruimte achter de verdedigers van de Groningers, helaas wordt hier te weinig mee gedaan. In de slotfase wordt het ook nog 3-0 door een goede persoonlijke actie, een voorzet en de intikker van de FC Utrecht O15-speler. FC Utrecht O15 heeft nu 7 punten na 3 gespeelde wedstrijden.

De uitwedstrijd die FC Utrecht O14 speelde tegen ADO Den Haag O14 was er één met twee gezichten. De eerste helft was voor ADO Den Haag O14, hoewel de Utrechters in die helft nog wel twee grote kansen kregen. Echter was ADO Den Haag O14 feller. FC Utrecht O14 speelde niet naar de intenties, liet zich terug dringen en leed veel balverlies. ADO Den Haag O14 speelt alleen de lang bal en gaat met een 1-0 voorsprong de rust in. De tweede helft is een heel ander verhaal. Nu is het FC Utrecht O14 dat vroeg druk zet en de tegenstander op eigen helft vast zet. Door een snelle een mooie aanval komt FC Utrecht O14 verdiend op 1-1. Eigenlijk is het in deze fase wachten op de 1-2, echter maakt ADO Den Haag O14 uit een stilstaande situatie de 2-1. FC Utrecht blijft de betere ploeg in de tweede helft echter komen zij niet meer tot scoren in de Residentiestad.

De derde competitiewedstrijd van het seizoen van FC Utrecht O12 was thuis tegen Sparta. Na een minuut kwam Sparta al met 0-1 voor. De  score liep vrij snel uit naar 0-2 en 0-3. Ondanks dat bleef FC Utrecht geloof houden en maakte met een fantastische lob de 1-3, Nog nagenietend van het doelpunt viel direkt al de 1-4. De gasten uit Rotterdam bleven scoren in de eerste helft. Pas bij 1-6 deed FC Utrecht weer iets terug. Vanuit een corner werd, via een snoeiharde volley, de 2-6 gemaakt door FC Utrecht. In de tweede helft had FC Utrecht het een en ander recht te zetten en door de gemaakte afspraken in de rust en geoefende spelsituaties op de trainingen kwam FC Utrecht goed voor de dag in de tweede helft. Helaas kon onze FC zich niet belonen met een meer dan verdiend doelpunt.  Sparta maakte er nog 2-7 van. Al met al toch een leerzame dag.

FC Utrecht O11 heeft dit weekend weer een zeer leerzame wedstrijd gespeeld. Nadat de trainer de wedstrijdbespreking had gehouden kwamen de talenten gedreven de kleedkamer uit.  FC Utrecht O11 toonde initiatief en nam het lef in de opbouw waar de ploeg wisselend onder de druk van Ajax O11 uit kon voetballen. Een aantal goede 2-tegen-1-situaties werden gecreëerd of verdedigers die met lef de 1-tegen-1 uitspeelden en daarmee in het middenveld kwamen. De opdrachten die ze hadden meegekregen werden goed uitgevoerd. Daardoor kwamen de intenties alles voetballend op te lossen goed uit de verf. Hierdoor werden de spelers vaak gedwongen handelingen technisch goed uit te voeren en goede keuzes te maken. Daar maakt FC Utrecht O11 wekelijks stappen in, mede door de opzet van de Twin-Games. In een gelijk opgaande wedstrijd wist FC Utrecht O11 uiteindelijk 13 keer tot scoren te komen, tegenover 18 tegengoals van Ajax O11.

FC Utrecht O10 speelde de Twin-Games competitiewedstrijd tegen PSV O10. Vanaf het begin van de wedstrijdjes was duidelijk dat FC Utrecht er vol tegen aan wilde gaan. Mooie individuele acties, samen verdedigend en aanvallend spelen. Een aantal prachtige doelpunten maakten dat, de in ruime getalen opgekomen toeschouwers, een spannende en goede wedstrijd te zien kregen. Deze keer bleef het tot het einde onduidelijk wie als winnaars van het veld zouden stappen. Uiteindelijk won PSV met 2 doelpunten verschil. De manier waarop wij speelden geeft echter vertrouwen voor de toekomst!