Uitslagen FC Utrecht Academie 2 mei 2015

02 mei 2015
Goed spel tijdens de Twin Games. Helaas net geen overwinning voor O11. Wel voor O10. Een knappe overwinning voor O12 op koploper Vitesse O12. Hierdoor is FC Utrecht O12 kampioen net zoals FC Utrecht O10. Wat een geweldige dag. Felicitaties voor beide teams!
Vitesse O10 - FC Utrecht O10

De laatste competitiewedstrijd tegen Vitesse.De Twingame competitie kent geen officieel kampioenschap, maar tot vandaag waren we nog ongeslagen dus als we deze wedstrijd zouden winnen dan:
Zoals gebruikelijk werd vanaf het beginsignaal de tegenstander gelijk goed onder druk gezet en combineerde de Onder10 er lustig op los, technische hoogstandjes, mooie combinaties werden allemaal geëtaleerd. Er werden ook weer schitterende doelpunten gemaakt, uit snel uitgevoerde combinaties, soms zelfs met één keer raken, maar ook met fantastische afstandsschoten. Vechtlust, met passie voetballen, het zijn allemaal elementen die de jongens zich het afgelopen seizoen eigen hebben gemaakt en als je dat op deze manier in de laatste wedstrijd kan laten zien, dan mag je je met recht kampioen voelen. Dat gevoel werd ook overvloedig met iedereen gedeeld. Na afloop kwamen de welverdiende bloemen en complimenten, ook door de tegenstander Vitesse werden de jongens gefeliciteerd met de manier waarop ze gevoetbald hadden. De ontwikkeling, die deze groep dit jaar heeft doorgemaakt, kreeg met deze wedstrijd een passend slot. Nu eerst een week genieten van een welverdiende vakantie en dan in de maand mei een paar mooie toernooien. Oh ja.......de uitslag Vitesse Onder 10-FC Utrecht Onder 10: 13-23

Fortuna Sittard O12 - FC Utrecht O12 0-4

Voor FCU Onder 12 stond er een belangrijke en spannende week op het programma. FCU moest nog 3 wedstrijden winnen om eerste van de competitie te worden. Drie finales waarmee FCU een leerzaam seizoen fantastisch kon afsluiten.

Vorige week speelde FCU thuis tegen de Graafschap, in de eerste wedstrijd werd met 6-1 verloren. Als we zouden winnen dan gingen we over hen heen. De wedstrijd domineerde FCU volledig en had tot 10 minuten voor tijd volledig de wedstrijd in handen. Maar FCU verslapte, waardoor het 2-2 werd 3 minuten voor tijd. In een knotsgekke slotfase werd het uiteindelijk in de laatste seconde beslist in het voordeel van FCU met 4-3.

De volgende horde die genomen moest worden was Vitesse, daar hadden wij in het begin van het seizoen 4-0 van verloren. Bij winst van Vitesse, zouden zij kampioen worden. Met een busje vol kampioensartikelen en bloemen kwam Vitesse aan in Utrecht. Helaas voor hen hadden de jongens van FCU daar maling aan. Met een volledig gedomineerde wedstrijd en een winst van 3-0 gingen wij naar de laatste wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Die wedstrijd begon FCU heel onrustig, maar met een paar goede kansen hadden we de wedstrijd al na tien minuten kunnen beslissen. Helaas bleef het tot de rust spannend: 0-0. Na rust was FCU wel rustig, in tegenstelling tot de eerste helft. Al vrij snel werd de 1-0 gemaakt. Het bleef nog even spannend, maar toen de 2-0 en 3-0 volgden en er nog 10 minuten te spelen waren, bleken de ouders al overtuigd van de overwinning. In de laatste minuut werd nog de 0-4 gemaakt. Het feest was compleet, met heerlijke en niet van echt te onderscheiden chocolade medailles en kinderchampagne werd de eerste plaats in de competitie gevierd. De staf werd onder de douche gegooid, de busjes van FCU werden met stickers beplakt en terug op Zoudenbalch hebben het team en ouders nog een feestje gehouden met pizza's. Als staf zijn wij heel trots op de jongens over hoe zij zich in de afgelopen tijd hebben ontwikkeld en de eerste plek is een mooie beloning voor deze fantastische teamprestatie!