FC Utrecht O16 - AZ O16 4-1 (13-04-2016)

De midweekse wedstrijd thuis tegen AZ O16, de koploper in de winnaarspoule. Vanaf het eerste begin zette FCU goed druk op de bal en krijgt direct in het begin van de wedstrijd een goede kans die ook benut werd:1-0. Na het doelpunt bleef FCU geconcentreerd voetballen en kwam AZ moeilijk aan goed voetbal toe. Na een goede aanval kon FCU de terechte 2-0 maken en kon AZ er moeilijk meer uitkomen door het goede spel van FCU wat geconcentreerd bleef voetballen en direct druk zette bij balbezit van AZ. Doordat AZ niet meer in het spel kon komen strafte FCU dit binnen 2 minuten nadat de 2-0 was gemaakt af en scoorde de 3-0.

Na rust kwam AZ sterker terug en ging vol in de aanval. Hiermee had FCU in het begin van de 2de helft meer moeite, maar kon er nog steeds uitkomen. Doordat AZ in dit deel van de wedstrijd bleef aandringen konden zij toch de 3-1 maken. FCU liet na dit doelpunt toch weer een enorme vechtmentaliteit zien en kregen nog een aantal goede kansen, Net zoalsAZ. FCU kon in de laatste minuut van de wedstrijd definitief de winst naar zich toetrekken en scoorde de 4-1. Een zeer terechte overwinning en FCU doet nog steeds volop mee in de strijd om het kampioenschap.

Willem II O16 - FC Utrecht O16 1-2

Na de gewonnen wedstrijd tegen koploper AZ nu de uitwedstrijd Willem II. Het wedstrijdbeeld was geheel anders het tempo lag beduidend lager, maar FCU had in het eerste kwartier van de eerste helft de betere kansen. Dit had ook als resultaat dat FCU de 1-0 kon maken. Hierna kwam Willem II beter in het spel en kreeg ook een aantal kansen op de gelijkmaker. FCU had in deze fase van de wedstrijd meer moeite de bal vast te houden en Willem II kon na een goede aanval dan ook de 1-1 maken. Hierna ging het weer gelijk op, maar door een afstandschot van FCU vloog de bal prachtig in het doel  en werd de ruststand 1-2.

In de tweede helft bleef FCU beter en geconcentreerder voetballen, maar de kleine kansen die kwamen weden niet benut.ook Willem II kwam ook niet meer aan scoren toe, waardoor de eindstand in de 1ste heft werd bepaald: 1-2. FCU blijft meedoen om de hoofdprijs.

PSV Eindhoven O12 - FC Utrecht O12

Op het mooie complex tussen de bomen van PSV mochten de jongens van FCU O12 vlammen tegen PSV in de vorm van Twin Games. Daar stonden oud-profs Patrick Paauwe en Jonas Kolkka aan het roer, maar dat zegt de jongens van de leeftijd van 11 en 12 jaar natuurlijk helemaal niks. FCU kwam fris uit de startblokken en kon goed weerstand bieden tegen PSV. Mooie acties van beide kanten zorgden voor een leuke wedstrijd, waarbij de toeschouwers soms na acties "ooooh" en "aaaah" riepen. Aan het einde kwam PSV als winnaar uit de wedstrijd, maar FC Utrecht heeft veel weerstand geboden en waren niet veel minder dan PSV.

Foto's: Ron van Dongen.