FC Utrecht O17 speelde een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle B1. Na een 1-1 ruststand won O17 het duel met 1-4. De doelpunten van de gasten werden gescoord door Dennis van Schuppen, Rogier Benschop, Jesse van Baal en Virgil Smith.

FC Utrecht O16 - NAC Breda O16 3-3

Door interlandverplichtingen bij de jeugd van O16 een oefenwedstrijd tegen NAC Breda O16. De wedstrijd ging welvarend van start en vooral door snel druk te zetten en goed vooruit te voetballen scoorde FC Utrecht al in de 3de minuut de 1-0. NAC Breda kreeg later in de wedstrijd iets meer grip en scoorde na 21 minuten de 1-1 wat tevens de ruststand is. Net als vorige week stroopte FC Utrecht gelijk in de 2de helft de mouwen op en kwamen in de 40ste en de 50ste minuut op 3-1. Hierna liet FC Utrecht zich te ver terug zakken en vergat door te voetballen. NAC pakte dit handig op en zorgde ervoor dat ze in de 62ste en 70ste minuut terug kwamen op 3-3, Dit was tevens de eindstand.

Vitesse O15 - FC Utrecht O15 0-1

FC Utrecht O15 deed zichzelf te kort. In een wedstrijd tegen Vitesse O15 domineerde het de wedstrijd, met wisselende momenten, waarop Vitesse een counter kan plaatsen. FC Utrecht kreeg kansen voor open doel, uit goede voorzetten en balverovering, maar wist slechts éénmaal een doelpunt te scoren uit weer een balverovering. Samenvattend vergat FC Utrecht O15 zichzelf te belonen. Ook de tweede helft werden de kansen niet afgemaakt. Vitesse werd nog één keer gevaarlijk, maar de FC Utrecht speler wist de bal van de lijn weg te werken. Pluspunt was het creëren van kansen. FC Utrecht O15 nam de drie punten mee uit Arnhem.

FC Utrecht O14 - Ajax O14 0-5

FC Utrecht was de gehele wedstrijd niet in staat om de tegenstander de wil op te leggen. Zoals FC Utrecht graag wil spelen, initiatiefrijk, naar voren gericht, technisch met lef en passie en strijd. Dit was alleen merkbaar bij de gasten uit Amsterdam. Op alle fronten was Ajax de betere ploeg. Door twee stilstaande momenten en een snelle uitval kwam Ajax op een 0-3 ruststand.

Na rust was het voor FC Utrecht O14 alleen nog maar tegenhouden en werd er voor het einde gefloten met 0-5 eindstand. Een goed leermoment voor iedereen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag O14, waar we weer gaan proberen te spelen volgens de intenties van FC Utrecht.

FC Utrecht O13 - Sparta Rotterdam O13 5-1

In de eerste helft werd er snel druk gezet, waardoor we veel in balbezit kwamen. De eerste kansen waren echter voor Sparta. Gelukkig bleef een doelpunt uit. O13 scoorde wel twee in de eerste helft. Doordat het speelveld te lang werd gehouden en de linies niet goed aansloten werd het moeilijk te belopen voor de thuisploeg. Via een aantal counters scoorden we nog drie keer. Het was gezien het beeld van de wedstrijd een verdiende overwinning.

Almere City O12 - FC Utrecht O12 1-4

De eerste helft begon FC Utrecht met veel druk zetten en lef. Het team maakte een frisse indruk. De 0-1 voor FC Utrecht was ook meer dan terecht. Een keihard afstandschot via de zijkan trof doel. Door het goede druk zetten was het voor de tegenstander noodzakelijk om de ballen diep te geven. De 0-2 viel al vrij vlot door een mooie voorzet van links die met een knoepert van een volley werd afgemaakt.

Na de thee probeerden de gasten door te gaan waarmee zij in de eerste helft gestopt waren. Helaas viel de 1-2 al na enkele minuten uit een corner. FC Utrecht bleef op jacht naar het uitbouwen van de voorsprong. De 1-3 was een mooie uitgespeelde man-meer situatie die beheerst werd afgerond. Met lef werd er druk gezet, daardoor maakte de verdediging van de thuisploeg een fout. Dit resulteerde in een 1-4 overwinning voor FC Utrecht O12.

ADO Den Haag O11 - FC Utrecht O11

Net als FC Utrecht O9 en O10 speelt FC Utrecht O11 dit seizoen de Twin Games. Dit zijn twee identieke wedstrijdjes op een veld. Het speelveld van Twin Games is 38 bij 57 meter. Nog net geen half veld. Er wordt 8 tegen 8 gespeeld en de duur is 4 keer 20 minuten. Er wordt ingedribbeld of ingeschoten in plaats van een ingooi. Bij een doelpunt wordt door de keeper direct de aftrap gedaan. De snelheid van deze spelvorm verklaart waarom er hoge uitslagen komen. Ook wordt er in het veld van posities gewisseld waardoor spelers leren verdedigen en aanvallen. Alleen de keepers blijven staan.

Vandaag vertrokken we vroeg richting Den Haag. Iedereen was ruim op tijd zodat we rustig konden vertrekken. Onderweg brak de zon door. waardoor het aangenaam vertoeven werd op het veld. FC Utrecht speelde een aanzienlijk betere wedstrijd dan vorige week tegen PSV. Daar waar de individuele verschillen minder groot waren, wist FC Utrecht, beter dan vorige week, in het verdedigen de eerste bal uit te lokken en de tegenstander naar de zijkant te dwingen.  Daar werd vervolgens vaak de bal veroverd werd en was er balbezit. In balbezit moesten de spelers elkaar nog beter uit lastige situaties halen wanneer dit in directe 1 tegen 1- of 2 tegen 1-situaties niet lukte. FC Utrecht Onder 11 was vaak nog overhaast in balbezit, waardoor er weer snel balverlies ontstond. Een paar schitterende 2 tegen 1-situaties leverden een paar mooie doelpunten op. Al met al maakten we stapjes vooruit en ging het steeds beter.

Ajax O10 - FC Utrecht O10
De wedstrijdjes verschilden onderling nogal van elkaar. Het ene team had als handicap dat ze speelden zonder keeper en dat er per wedstrijdje een veldspeler op het doel stond, petje af voor de jongens die zo hun team hielpen. Soms lukte het niet om met elkaar aan te vallen en samen te verdedigen en daar maakte Ajax goed gebruik van. Het andere team had het beter voor elkaar en wist door samen aan te vallen en te verdedigen te laten zien waar ze toe in staat zijn, mooie individuele acties, steekballetjes, een-tweetjes en doelpunten maken. Ajax had uiteindelijk over de verschillende partijtjes meer gescoord. Zij waren de winnaar vandaag.