ADO Den Haag O16 - FC Utrecht O16 1-2

FCU ging gelijk goed van start en zette direct druk op ADO waardoor al snel de 0-1 viel. Hierna werd het spel van beide kanten erg slordig en onrustig. ADO kreeg wel 3 opgelegde kansen, maar deze werden gelukkig voor FCU niet benut. Er werd er in de eerste helft niet meer gescoord.

De tweede helft was ook onrustig en rommelig van FCU kant en hierdoor kreeg ADO meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-1 uit een vrije trap. FCU kon geen vuist maken, maar kon wel weer wat vaker op de helft van ADO spelen. Hierdoor kwamen er wat kleine kansjes van beide kanten. FCU trok uiteindelijk aan het langste eind en scoorde de 1-2.  Dit was tevens de einduitslag. Of dit een terechte uitslag was? Mindere wedstrijden win je ook wel eens.

FC Utrecht O15 - Ajax O15 0-5

FCU wist in de eerste helft een paar keer goed door te komen, maar kon niet tot scoren komen. Ajax scoorde al in de 6e minuut de 0-1. Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft was het Ajax dat het betere van het spel had en uitliep naar een eindstand van 0-5. Er werd door FCU veel strijd en arbeid geleverd. Volgende week een belangrijke wedstrijd uit bij Willem II.

FC Utrecht O13 - Heerenveen O13 3-0

FCU ging in deze wedstrijd moeizaam van start, een andere spelwijze vroeg nog wat gewenning en Heerenveen wist, door hoog druk te zetten, de opbouw van FCU vroeg te verstoren. Na 15 minuten begon FCU makkelijker te voetballen en wist zich zo ook vrij eenvoudig onder de druk uit te spelen. Er ontstonden ook een paar goede scoringsmogelijkheden, maar het vizier stond nog niet op scherp.

Na de rust ging FCU gelijk vol in de aanval en in de 35e minuut wisten ze uit een corner te scoren. Heerenveen pakte de draad na het tegendoelpunt goed op. Op inzet en passie wist FCU de Friezen van het scoren af te houden. Langzaam kantelde de wedstrijd weer in het voordeel van FCU en in de 55e minuut werd de 2-0 gescoord. FCU begon makkelijker te voetballen en wist nog een aantal goede kansen te creëren, waaronder een schot op de lat. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte FCU nog de 3-0. Een belangrijke overwinning voor de ploeg, de trainingsarbeid en de inzet van de spelers wierpen hun vruchten af.

Foto's: Gerrit van Keulen, Sport op Beeld.