FC Utrecht O16 - Almere City FC 5-1

FCU had ervoor gekozen om 1 tegen 1 te spelen in de verdediging en moest hier in de beginfase even naar zoeken. Almere City kon hierdoor al in de 2de minuut op een 0-1 voorsprong komen. FCU ging na dit doelpunt direct beter voetballen en vond gemakkelijk de vrije man. Hierdoor kon FCU dan ook voor de rust de terechte 1-1 maken.

In de 2de helft ging FCU nog meer aandringen en kon het al snel uitlopen naar de 5-1. Doordat het spel nu wat rommeliger werd, verzuimde FCU de eindstand te vergroten, maar won het overtuigend.

PSV O15– FC Utrecht O15 3-1

In de eerste helft een goede uitvoering in het verdedigen en het aanvallen, maar in de laatste fase waren we onzorgvuldig. De ruststand was 0-1. In de tweede helft ging het verdedigen wat moeizamer en voor wat betreft het aanvallen waren er kansen op een beter resultaat. Eindstand 3-1 voor PSV. Volgende week thuis tegen Volendam om 13.30 uur de lijn doorzetten van de eerste helft.

FC Utrecht O13 - FC Twente O13 3-3
FCU ging vol vuur van start en goed storend werk op het middenveld, gevolgd door een mooie pass, zorgde ervoor dat we na 3 minuten na een knappe actie met 1-0 voorstonden. FCU bleef met veel druk naar voren spelen. In de 7e minuut kregen we uit een vrije trap een 2e kans die keurig werd afgemaakt: 2-0. Daarna herpakte FC Twente  zich en in de 18e minuut scoorden zij de aansluitingstreffer. Het was voor FCU niet makkelijk om de goede tegenstander voortdurend onder druk te houden, waardoor FC Twente ook meer in hun spel kwam. Net voor rust wist FC Twente de gelijkmaker te scoren. Ruststand: 2-2

Na de rust pakte FCU de draad van fel naar voren gericht spelen op. Dit leidde in de 32e minuut tot de 3-2 na een goed uitgespeelde aanval. Een afstandschot van FCU leek de wedstrijd te gaan beslissen, maar de bal belandde op de lat. Er ontstond een boeiend voetbalgevecht, waarin FCU soms de druk naar voren goed wist vast te houden, maar soms ook het initiatief aan Twente moest laten. In de 43e minuut scoorde Twente de 3-3. Kort daarop stond de lat een treffer van FCU nog een keer in de weg. Het slot van de wedstrijd was spannend, beide ploegen gaven alles om een goed resultaat te halen. Eindstand 3-3

Foto's: Ron van Dongen