Tweede Provinciebezoek met Jong FC Utrecht

26 april 2016

Na een geslaagd eerste Zorg van de Zaak en FC Utrecht Provinciebezoek in maart, was het afgelopen vrijdag tijd voor een vervolg. Dit keer ging niet de eerste selectie op stap, maar bezocht Jong FC Utrecht de gemeenten Bunnik, Houten, Nieuwegein, Utrecht, IJsselstein en Woerden.

Vrijdag 22 april stond voor veel basisscholen in het teken van de Koningsspelen. Een aantal gemeenten organiseerde het bezoek van FC Utrecht daarom om deze gelegenheid heen. Zo bezochten de spelers Myenty Abena en Erwin de Groot in Houten het recordpoging zwemmen en verzorgden zij samen met oud FC Utrecht-speler Koos van Tamelen een voetbalclinic.

In Nieuwegein vond een sportief programma plaats rondom basisscholen De Schouw en Uniq. Voor deze gelegenheid waren niet alleen Jong FC Utrecht spelers Karim Loukili en Rodney Antwi mee, ook Sean Klaiber - geblesseerde, eerste elftalspeler -  en de OldStars traden aan. Wethouder Gadella was erg blij met de komst van de spelers. “De uitstraling van FC Utrecht is enorm in Nieuwegein. Niet alleen groots in hun voetbaldaden, maar ook hun maatschappelijke taken. We hopen dat ze het komend voetbalseizoen weer komen.”

In Woerden speelden leerlingen van de Willem Alexanderschool en de Rembrandt van Rijnschool ooglapvoetbal met Jong FC Utrecht-speler Hamza Boukhari en fysiotherapeut Stefan Visser. Ook werd er een quiz gespeeld met allerlei vragen over gezondheid en FC Utrecht.

Food for Goods en de Verkeerstuin in Utrecht
Vier enthousiaste spelers - Sten Vreekamp, Menno Heus, Robin de Jong en Kevin Conboy - maakten kennis met ouderen en kinderen in Transwijk. In de moestuin van Food for Goods zorgde De Jong ervoor dat de aardbeien genoeg water genoten, in de Verkeerstuin racete Conboy over de straten. Maar bovenal kletsten de jongens er op los. Toen de ouderen tot slot een verrassingsoptreden gaven - met een eigen ingestudeerd nummer - duurde het ook niet lang voor Vreekamp en De Jong een polonaise in gang zetten.

Bunnik en IJsselstein
Sylla Sow, Ali Ulusoy en Bram van Eijk bezochten aan het begin van de middag basisschool De Bongerd in Bunnik. Hier kregen kinderen onder meer de gelegenheid om de topsporters vragen te stellen tijdens een professionele persconferentie. Daarnaast werd de kennis van de leerlingen - net als in Woerden - getest met een FC Utrecht-quiz.
Ter afsluiting van de JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) week, bezochten dezelfde drie spelers vervolgens de sport- en spelactiviteiten in IJsselstein. Hier werd er onder meer, samen met IJFC, een clinic gegeven.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres