De editie van morgen (zondag) is de honderdste keer dat FC Utrecht tegen PSV speelt. Tot nu toe troffen beide ploegen elkaar 91 keer in de competitie, 7 keer in de KNVB Beker en 1 keer in de Johan Cruijff Schaal.

De eerste keer dat FC Utrecht tegen PSV speelde, was op 22 november 1970. Toen verloren de Utrechters met 0-3 van de Eindhovenaren.

John Steen Olsen was de eerste speler van FC Utrecht die tegen PSV scoorde. De Deen maakte de 3-1 op 2 mei 1971 in een duel dat door de Domstedelingen met 4-1 werd verloren.

De eerste FC Utrecht-overwinning op PSV werd geboekt op 16 januari 1972. Leo van Veen maakte destijds de enige goal van de partij.

De laatste keer dat FC Utrecht van PSV won? Afgelopen donderdag! Toen bereikten de Utrechters ten koste van de Brabanders de halve finale van de KNVB Beker door met 1-3 te winnen in het Philips Stadion. Bart Ramselaar scoorde twee keer, Sébastien Haller maakte één doelpunt.

Jan-Willem van Ede speelde met FC Utrecht 28 keer tegen PSV. Leo van Veen maakte 23 edities van het treffen mee en Jean-Paul de Jong ook; al maakte de huidige assistent-trainer van de Utrechters daarin wat minder minuten dan Van Veen.

1-5. Dat was de uitslag de laatste twee keer dat FC Utrecht en PSV in Stadion Galgenwaard tegenover elkaar stonden.

De laatste thuiszege van FC Utrecht op PSV dateert van 16 september 2012. Met negen (!) spelers trokken de Utrechters toen een 1-0 overwinning over de streep. Dave Bulthuis maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Ruud Boymans maakte sinds de start van vorig Eredivisie-seizoen gemiddeld 1 goal per 66 minuten (12 treffers). In de Eredivisie en de top 5 competities van Europa is er geen enkele speler met meer dan 3 goals die zo weinig minuten per goal nodig heeft. Cristiano Ronaldo volgt met 1 treffer per 76 minuten.

PSV heeft sinds de 1-0 nederlaag bij sc Heerenveen op 28 september 2014 in de volgende 48 Eredivisieduels gescoord. Dat is een Eredivisierecord.

Ruben Ligeon kan zijn competitiedebuut voor FC Utrecht maken. Afgelopen donderdag debuteerde hij al voor de Domstedelingen in het uitduel met PSV, maar dat was uiteraard een bekerpartij.

Er staan twee spelers op scherp: Chris Kum van FC Utrecht en PSV’s Davy Pröpper.