Troupée in februari dé favoriet van de Junior Tigers

14 maart 2017

Rowin (9) uit Driebergen-Rijsenburg reikt bokaal uit aan rechtsback.

De Junior Tigers zijn er heel duidelijk over: Giovanni Troupée is de Speler van de Maand februari! Zijn goal bij FC Groningen maakte indruk. Onder anderen Rowin van Engelen (9 jaar, Driebergen-Rijsenburg) stemde op de rechtsback van FC Utrecht. Hij was de gelukkige winnaar en mocht de award afgelopen vrijdag uitreiken.
 
“Jij hebt op mij gestemd?” vraagt Troupée aan Rowin. Nou en of, dat had de 9-jarige Junior Tiger zeker weten. Hij was er niet bij tegen FC Groningen op 25 februari, maar gezien had hij de goal van Troupée absoluut. Daarmee had de jonge verdediger van FC Utrecht de Junior Tiger award van de maand februari meer dan verdiend.
 
Rowin was erg geïnteresseerd in de schoenen van Troupée: hoeveel gebruikte hij er in één maand en wat voor een soort schoenen waren dat dan? “Deze maand gebruik ik denk ik twee paar. Het hangt ervan af op wat voor een veld we spelen: kunstgras of echt gras. Deze maand hebben wij bijna alleen maar op echt gras gespeeld, dan kan ik dezelfde ‘soort’ schoenen gebruiken”, legde de verdediger uit.
 
Twee paar voetbalschoenen per maand gebruikt hij nog niet, maar voetballen doet Rowin ook. Net als Troupée is hij verdediger. Voordat Rowin het trainingscomplex van FC Utrecht weer verlaat, grijpt hij dan ook zijn kans: “Kun jij mij een echt verdedigings-trucje leren?” Natuurlijk kon Troupée dat. Op het gras van Zoudenbalch liet hij zien hoe een kapbeweging wordt uitgevoerd. Rowin is er klaar voor: zijn team van SV Odijk kan absoluut op hem rekenen dit weekend.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

Digital partner

tres