Kristoffer Peterson heeft zijn tweede basisplaats op rij bij Jong Zweden opgeluisterd met een doelpunt. De flankspeler van FC Utrecht had daarmee een belangrijke bijdrage in de toernooiwinst die Jong Zweden vanavond boekte op Cyprus. In de finale van het vierlandentoernooi werd Jong Oostenrijk verslagen na strafschoppen (6-4), nadat de wedstrijd Jong Oostenrijk – Jong Zweden in 2-2 eindigde.

Naast Kristoffer Peterson stonden ook de in de Eredivisie actieve Dino Islamovic (FC Groningen) en Muamer Tankovic (AZ) aan de aftrap. Peterson opende de score in het Cypriotische Paphos na vijftig minuten spelen en leidde daarmee een reeks doelpunten in. Krap een minuut later was de stand namelijk alweer gelijkgetrokken. Door doelpunten in de 54ste (1-2) en 65ste minuut (2-2) werd het publiek in het Paphiako Stadion vervolgens verwend. Met een slotstuk in een lange penaltyreeks tot gevolg.

De trip van de Zweedse aanvaller van FC Utrecht zit er nu op. Hij keert terug in Utrecht om zich voor te bereiden op de competitiewedstrijd van FC Utrecht tegen SC Cambuur.