Tommy Oar start vanmiddag met de nationale ploeg van Australië in de basis in de belangrijke thuiswedstrijd tegen Irak. Bij winst verzekert Australië zich van het WK 2014 in Brazilië.

De vorige wedstrijd in en tegen Irak in oktober 2012 eindigde in een 1-2 overwinning. Doelpuntenmakers aan Australische kant waren Tim Cahill (80') en Archie Thompson (84'). Oar viel toen tien minuten voor tijd in, Adam Sarota zat negentig minuten op de bank en Michael Zullo ontbrak bij de selectie.

De Socceroos staan momenteel op een tweede plaats in poule B met Oman in het kielzog. Australië heeft tien punten verzameld terwijl achtervolger Oman een puntentotaal van negen heeft. Wint Australië dan gaat het naar Brazilië. Als Australië verliest beslist de wedstrijd tussen Jordanië en Oman (aanvang 18:00 uur) wie zich plaatst voor het WK. Bij winst van Oman wordt Australië derde in de poule en kan het via de play-offs alsnog een WK-ticket bemachtigen. Ook bij een gelijkspel tussen Oman en Jordanië plaatst Australië zich direct voor het WK 2014 in Brazilië.