Vandaag moest FC Utrecht O19 zijn meerdere erkennen in NEC/FC Oss O19. De ploeg van trainer Arjan van der Laan werd op meerdere fronten afgetroefd door de Nijmegenaren, getraind door oud-speler Jack de Gier. Drie wedstrijde n in 8 dagen bleek teveel voor de Utrechters, die niet tegen het fysieke geweld van de gasten waren opgewassen. Ook voetballend kon de ploeg vandaag niet genoeg brengen. Alles bij elkaar leverde het een terechte 1-2 overwinning voor NEC/FC Oss O19 op. Na ruim een half uur spelen hebben de aanwezige toeschouwers nog niet veel gezien. Meer dan een schot van Bart Ramselaar (gekeerd door doelman Dani Centen) en een kans voor Zakaria el Bennay bij de tweede paal was er niet te noteren. Aan de andere kant had FC Utrecht doelman Bodhi Prinssen ook weinig te doen. Niet veel echt uitgespeelde kansen dus. Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel dan ook uit een spelhervatting. Doordat de bezetting bij de tweede paal ontbrak kon Nassim Amaarouk een hoekschop vrij inkoppen. Het gebeurde allemaal in een fase in de wedstrijd, waarin de gastheren de grip op de wedstrijd kwijt dreigden te raken. NEC/FC Oss profiteerde daarvan en wist regelmatig een man-meer situatie te creëren. NEC/FC Oss speelde dwingender dan de thuisploeg maar kon desondanks de score niet te verhogen. Beide ploegen gingen aan de thee bij een 0-1 stand.

Trainer van der Laan predikte rust en geduld aan de bal. Lukte het niet linksom, dan weer opnieuw beginnen en rechtsom. Daarnaast werden een aantal spelers persoonlijk aangesproken op de geleverde prestatie. Het moest allemaal beter! De boodschap kwam wel aan, want al snel in de tweede helft was de stand weer gelijk. Invaller Nick Hak was sneller dan zijn tegenstander en zette goed door. Zijn schot deed de bal verdwijnen in de lange hoek: 1-1 in de 50e minuut. Toch was de thuisploeg niet in staat om op de ingeslagen weg door te gaan. Weliswaar hadden ze meer het initiatief, toch bleef NEC/FC Oss gevaarlijk, vooral in de omschakeling. Die ploeg wist dat in een hoog tempo op te brengen. Nadat de Nijmeegse voorwaartsen al een paar keer gevaarlijk doorgekomen waren moest Jimmy Spruit aan de noodrem trekken op een plek, zo ongeveer 20 meter van het doel. Het was Omid Popalzij die de bal in één keer achter doelman Prinssen wist te schieten. We schrijven de 75e minuut en dus nog tijd voor de thuisploeg om langszij te komen. Maar het zat er niet meer in. Ondanks alle goede bedoelingen aan Utrechtse kant wist NEC/FC Oss zich er met regelmaat goed onderuit te voetballen en in de omschakeling zelfs nog voor gevaar en dreiging te zorgen.

De trainer aan het woord:

“Vandaag hebben wij te weinig gebracht. Zo simpel is het gewoon. NEC/FC Oss gaat er met de verdiende overwinning vandoor. Een aantal van onze spelers haalden vandaag hun niveau niet. Ik had meer  van mijn ploeg verwacht. Blijkbaar is 3 wedstrijden in 8 dagen te veel van het goede.”

FC Utrecht O19 bleef door dit resultaat staan op 4 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Feyenoord O19. De Rotterdammers doen het nét iets beter met 5 uit 5.

FC Utrecht O19 – NEC/FC Oss O19 1-2

33.          0-1         Nassim Amaarouk

50.          1-1         Nick Hak

75.          1-2         Omid Popalzij