“Een teleurstellende en onnodige nederlaag” concludeerde trainer Ruud Heus na afloop van de met 0-3 verloren wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. “We hebben de wedstrijd feitelijk in twee minuten weggegeven, al heeft Sparta natuurlijk wel een prima ploeg, en ik vond de arbitrage van een bedenkelijk niveau, dus dat hielp ook niet bepaald mee”. Heus had daarmee zeker een punt. Want de eerste helft leek met de brilstand te worden afgesloten. Een ten onrechte gegeven hoekschop in de extra tijd voor rust leidde echter de twee genoemde minuten in. Utrecht was verdedigend twee keer niet scherp en het stond ineens 0-2. Een slecht moment zo vlak voor rust, zeker gelet op het feit dat Utrecht tot dan toe weinig had weggegeven. Sparta had weliswaar het meeste balbezit, maar de grootste kans was voor Utrecht. Na goed druk zetten van de Utrechtse voorwaartsen ging de Sparta verdediging in de fout. Mohamed Mallahi schoot echter te gehaast en de bal verdween over het doel. Heus had dus in de rust het één en ander te doen om het vertrouwen in een goede afloop er weer in te brengen. Dat leek te lukken, want in de tweede helft was het meeste balbezit voor de Utrechters. Sparta loerde daarbij veelal op de counter. Uit één zo’n counter ging een Sparta speler veel te hard door op keeper Menno Vink. In plaats van de Rotterdammer een gele kaart te geven, kreeg Vink, nadat hij was opgelapt, zelf een kaart van de arbiter met weinig gevoel voor de situatie, omdat Vink daar wat van zei. Zo’n tien minuten voor tijd kreeg Utrecht loon naar werken, leek ‘t. Spits Dereck Darkwa ging goed door op een diepe bal, Sparta keeper Kenny Lipman tastte mis en kwam daarbij buiten het 5m-gebied in botsing met de Utrechter, waarna de bal in het verlaten doel verdween. Het zuivere doelpunt kon echter geen goedkeuring vinden bij de arbitrage, waarbij Darkwa ook nog eens een onbegrijpelijke gele kaart kreeg. Vlak voor tijd werd dit nog enigszins goed gemaakt, doordat verdediger Nadir Achahbar ontsnapte aan een tweede gele kaart toen hij een Spartaan de doortocht belette door hem vast te houden. In blessuretijd viel tenslotte nog de 0-3 omdat uit een stilstaande situatie, evenals de eerste twee doelpunten, de Utrecht verdediging niet attent dekte.

“Ja, ik heb er aardig de smoor in. Niet alleen door de geflatteerde nederlaag, maar ook door die rare gele kaarten. We zijn aan 't einde van het seizoen en dan kunnen we schorsingen al helemaal niet gebruiken” voegde trainer Ruud Heus met het oog op de wedstrijd van komende dinsdag tegen PSV er nog aan toe.

“40     0-1 Ugur Altintas

“40+1 0-2 Ibrahim Dervisoglu

“80+2 0-3 Deroy Duarte

Opstelling FC Utrecht O17: Menno Vink, Timo Meerding (“58 Nadir Achahbar), Reluño Pinas, Ali Turksoy, Gabriel Culhaci (“71 Mohamed El Ghzaoui), Jasper Beekhuis, Khalid Khajouli, Mounir Mounji (“55 Stijn Meijer), Mohamed Mallahi, Dereck Darkwa, Rashaen de Windt.