Een spektakelstuk kreeg vanavond (zaterdag) in Stadion Galgenwaard geen winnaar. FC Utrecht en SC Cambuur hielden elkaar in een wedstrijd waarvan het laatste uur verreweg het aantrekkelijkst was in balans: 3-3.

Precisie van aan chirurgisch grenzende proporties. Daarmee legt SC Cambuur na de pauze tot twee keer toe binnen tien minuten de verdediging van FC Utrecht lam. Het gaat van tik, tik, tik en klaar. Tak, tak, tak en raak. Bartholomew Ogbeche, die halverwege de eerste helft al de 0-1 tegen de touwen kopt, tekent voor de 1-2. En Sander van de Streek doet velen de gelijkmaker die Willem Janssen kort na de break scoort – 1-1 op aangeven van Sean Klaiber; heerlijke steekpass – ook al snel vergeten. Hij jenst na voorbereidend werk van Furdjel Narsingh de 1-3 binnen.

Barazite, alweer
En dompelt daarmee velen die FC Utrecht een warm hart toedragen in een kortstondige voetbalrouw. Eentje van een minuut of drie. Dan toont Nacer Barazite maar weer eens zijn voetbalgenialiteit. De balvaardige aanvaller van FC Utrecht krijgt de bal voor z’n rechter en krult het leer met even veel gevoel als vaart in de verre benedenhoek. Keeper Harm Zeinstra is kansloos op de inzet van Barazite, die al voor de derde wedstrijd op rij doel treft (2-3).

Janssen maakt gelijk
Dan zijn er nog, alles bij elkaar, ruim twintig minuten te spelen in een wederom bijzonder sfeervol Stadion Galgenwaard. De toeschouwers schrapen hun keel, de voetballers stropen de mouwen op en zie daar: de gelijkmaker valt. Invaller Kristoffer Peterson dwingt een strafschop af, SC Cambuur-keeper Zeinstra krijgt rood en het is captain Janssen die Zeinstra’s vervanger, Leonard Nienhuis, vanaf elf meter klopt: 3-3.

De buit verdeeld
Nog één keer gaat de achterban dan pal achter de ploeg staan en tonen de spelers van FC Utrecht hun spierballen. Maar verder dan tot flinke druk op het doel van de Friezen komt het niet meer. Een zevende goal hangt in de lucht, maar waait over Stadion Galgenwaard heen. Wat achterblijft is een door twee teams te verdelen buit: allebei een punt.

Ongeslagen in eigen huis
Wat er nog meer overblijft? Een toch wel goed gevoel, na een zwakke eerste helft en een serieuze achterstand halverwege het tweede bedrijf. En, ook vermeldenswaardig: de ongeslagen thuisstatus. Die blijft, na de puntendeling met SC Cambuur, nog overeind. Voordat die kan worden uitgebouwd, gaat FC Utrecht op bezoek bij Excelsior. In Rotterdam wordt zaterdag om 20.45 uur afgetrapt.

FC Utrecht – SC Cambuur 3-3 (0-1)
26. Bartholomew Ogbeche 0-1
52. Willem Janssen 1-1
61. Bartholomew Ogbeche 1-2
69. Sander van de Streek 1-3
72. Nacer Barazite 2-3
83. Willem Janssen (strafschop) 3-3

Gele kaarten: Martijn Barto, Sjoerd Overgoor, Marlon Pereira (allen SC Cambuur).

Rode kaart: 79. Harm Zeinstra (SC Cambuur).