Ten Hag: 'We hebben de punten cadeau gedaan'

27 augustus 2017

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op de 2-1 nederlaag tegen FC Groningen.

FC Utrecht speelde een dijk van een pot in het Noordlease Stadion, maar verloor daar toch met 2-1 van FC Groningen. FCUtrecht.nl schreef tijdens de persconferentie mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.

Ten Hag begon zijn nababbel met het uitdelen van dubbele felicitaties. Allereerst aan FC Groningen, vanwege de overwinning die dat team boekte op FC Utrecht. “En aan mijn collega Ernest Faber, die vandaag zijn verjaardag viert. Wij hebben aan zijn verjaardag nadrukkelijk meegewerkt en hem de punten vandaag kado gegeven”, zei de Utrechtse oefenmeester, die met die scherpe opmerking een glimlach deed verschijnen op de gelaten van de meeste aanwezige journalisten.

“Er was vandaag maar één ploeg die de punten verdiende”, ging Ten Hag verder. Daarmee doelde hij natuurlijk op zijn ploeg, die vele malen meer kansen kreeg en schoten loste dan het thuisspelende team. “We hebben hier in de Groene Kathedraal FC Groningen aan de wand gespeeld. Bijna op alle fronten waren we de bovenliggende partij.”

Maar FC Groningen kreeg verdeeld over negentig minuten wel vier keer de kans om te schieten. “Daarvan gingen er twee in en eindigde er één bal op de lat”, rekende de Utrechtse trainer voor. “Wij kregen minstens tien open kansen, maar maakten maar één doelpunt.”

“We hebben vandaag ontzettend goed gespeeld op heel veel fronten. Op een aantal aspecten lieten we het liggen en daarvan moeten we leren”, aldus Ten Hag. “Maar dat je in deze fase van het seizoen zo’n tegenstander zo de wil kunt opleggen, daar ben ik heel gelukkig mee.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres