Ten Hag: 'Uitermate content met uitstekende zege'

4 december 2016

Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht blikt terug op de uitzege op ADO Den Haag.

FC Utrecht hield ADO Den Haag in bedwang in het Kyocera Stadion vanmiddag (zondag). FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie die volgde op de 0-2 zege van de Utrechters en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.

“Laat ik beginnen met het resultaat. Daarmee ben ik vandaag uitermate content. Dit was een uitstekende overwinning”, aldus Ten Hag in een volle persruimte in Den Haag. “We begonnen uitstekend aan de wedstrijd. ADO Den Haag speelde, net zoals wij, met een 4-4-2-formatie met een ruit op het middenveld. De slag werd op het middenveld gestreden. Dat deden we uitstekend. Naarmate de eerste helft vorderde, werden we steeds dynamischer en steeds dominanter”, zag de oefenmeester.

Een gevolg van die dynamiek en dominantie was de 0-1, die werd voorbereid door Yassin Ayoub en gescoord door Nacer Barazite. “Daarna was er een fase waarin we moesten doordrukken. Dat lieten we na, terwijl we onze prooi vast hadden”, constateerde Ten Hag. “We moeten beseffen welke momenten bepalend zijn.”

“In de tweede helft konden we een ander ADO Den Haag verwachten, met meer beleving. Dat was ook het geval”, ging Ten Hag verder. “Gervane Kastaneer kwam een op een met David Jensen. Maar wij kregen ook meerdere kansen en konden de wedstrijd in het slot gooien. Dat lieten we na. Daar kun je dan voor gestraft worden. Dat besef moet bij onze jonge jongens gaan indalen. Als dat lukt, dan ziet de toekomst er voor de spelers en het team rooskleurig uit”, vond Ten Hag. “Ik ben blij met deze overwinning, maar we hebben ook nog wel een stap te maken.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres