Ten Hag: 'Hier moeten we van leren'

8 mei 2016

Trainer/coach Erik ten Hag laat zijn licht schijnen over FC Utrecht - AZ.

FC Utrecht greep vandaag naast de vierde plaats door een 1-3 nederlaag tegen AZ en maakt zich op voor de play-offs waarin Europees voetbal de inzet is. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie waarin trainer/coach Erik ten Hag terugblikte op het treffen met de Alkmaarders.

“Onze opdracht was het om met drie doelpunten verschil van AZ te winnen. Daar hadden we een plan voor. Dat viel al heel snel in het water”, aldus Ten Hag, daarmee doelend op de 0-1 die al na twee minuten spelen door AZ-verdediger Ridgeciano Haps werd gescoord. “We verloren ons hoofd. Gingen een open wedstrijd spelen. Maar dat was niet de bedoeling. We wilden gecontroleerd spelen.”

'Compliment aan de fans'
FC Utrecht kwam door een positionele fout op een 0-1 achterstand en kreeg de 0-2 door een persoonlijke fout om de oren. “En toen zag je de koppies weer naar beneden gegaan”, zei Ten Hag. “Een compliment aan de fans, want die bleven achter de ploeg staan. We gingen vanaf de 0-2 voor de aansluitingstreffer en die viel ook.”

Leren
Maar een paar minuten later al was de marge weer twee, in Alkmaars voordeel welteverstaan. “Een repeterend verhaal, maar dat was weer een geweldig grote dekkingsfout”, zei Ten Hag over de tegentreffer. “Doodzonde, gezien de goede competitie die we gespeeld hebben. Hier moeten we van leren.”

'Er alles voor doen'
“Wij moeten ons oprichten. We zijn vijfde geworden in de Eredivisie en hebben de finale van de KNVB Beker gehaald. Iedereen had daar voor het begin van dit seizoen voor getekend”, vertelde Ten Hag. “Nu wacht ons wéér een finale, maar dan in de play-offs. Daar moeten we vol voor gaan. Ten eerste voor de supporters, ten tweede voor onszelf en de organisatie. We gaan er de komende dagen alles voor doen.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres