Ten Hag: 'Gesteund vanaf de eerste minuut'

11 augustus 2017

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op de 0-3 overwinning die FC Utrecht boekte op ADO Den Haag. 

De eerste slag van dit seizoen heeft FC Utrecht geslagen. Tijdens de openingsdans van de Eredivisie was het team uit de Domstad met 0-3 te sterk voor ADO Den Haag. FCUtrecht.nl schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag tijdens de persconferentie die in het Cars Jeans Stadion werd gehouden.
 
“Dit was de start van de competitie, voor ons meer in het bijzonder de Nederlandse competitie, want wij zijn natuurlijk al even bezig”, refereerde Ten Hag aan het begin van zijn nababbel naar de vier Europa League-partijen die FC Utrecht al speelde voorafgaand aan de pot in de Residentie. “We probeerden ons vooraf in te leven: wat kun je verwachten? ADO Den Haag is een uitstekende ploeg, die er deze zomer bepaald niet zwakker op is geworden. We hebben voor deze wedstrijd onze vorige ontmoeting met ADO Den Haag als basis genomen. We wisten: ADO zal spelen op het randje, en opportunistisch.”
 
Juist vanwege die wetenschap was het lastig te verklaren hoe het kon dat Sheraldo Becker van ADO Den Haag binnen een minuut vrij kon opduiken voor de neus van FC Utrecht-goalie David Jensen. De sluitpost keerde de inzet van de aanvaller. “Een heel bepalend moment”, aldus Ten Hag. “Dankzij de redding van David bleef het 0-0 en daardoor kon dit een wedstrijd worden.”
 
ADO Den Haag zette druk. “Maar daar speelden wij onderuit. De 0-1 was een geweldige goal. Daarna, en voor de rust, kregen we nog diverse mogelijkheden op een doelpunt. Daar hadden we een veel grotere afstand van ADO Den Haag moeten nemen.”
 
“De 0-2 viel op het juiste moment”, ging Ten Hag verder. “ADO ging daarna spelen met nog meer opportunisme en dat leverde die ploeg grote kansen op. Er waren momenten waarop we helemaal verkeerd stonden. Dat zijn lessen die we moeten leren.”
 
Na de 0-3, vond Ten Hag, was de partij beslist. Een duel waarbij FC Utrecht zich door maar liefst 426 meereizende supporters gesteund wist. Ter vergelijking: vorig seizoen gingen er 176 awayday’ers mee naar Den Haag. “De steun van de Twaalfde Man heeft ons erg goed gedaan vanavond”, zei Ten Hag. “Vanaf de eerste minuut wisten we ons gesterkt door de aanmoedigingen vanuit een goed gevuld uitvak. Het was mooi om te zien hoe de meegereisde supporters ook de interactie zochten en vonden met Simon Makienok.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

Digital partner

tres