Ten Hag: 'Genoten van de ploeg'

20 augustus 2017

Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht verheugd met drie punten en clean sheet.

De eerste thuispartij van dit seizoen leverde FC Utrecht drie punten op. In Stadion Galgenwaard werd Willem II verslagen met 2-0; een stand die na zes minuten spelen al op het scorebord stond. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.

‘Een wervelend Utrecht.’ En: ‘De eerste helft was overleven voor ons.’ Twee uitspraken van oefenmeester Erwin van de Looi van Willem II, die als trainer van de bezoekende partij als eerste zijn licht over de wedstrijd mocht laten schijnen tijdens de drukbezochte persconferentie. “Wij begonnen heel scherp aan de wedstrijd en namen vanaf acquit het heft in handen”, beschreef Ten Hag de start van de partij, toen hem om zijn analyse werd gevraagd.

“We hebben deze wedstrijd ongelooflijk goed aangenomen en omgezet. De eerste twintig minuten waren wervelend”, vervolgde hij. “Ik heb genoten van mijn ploeg.”

Al na achttien minuten voerde Van de Looi bij Willem II een tactische wissel door. Daarna, zo zag Ten Hag, had de Utrechtse ploeg even een fase nodig om in te schatten hoe de tegenstander vanaf dat moment opereerde, en wat daarvoor de beste aanpak was. “Nadat we dat in de smiezen kregen waren er weer de nodige kansen voor ons, en ontbrak het eigenlijk alleen aan de 3-0.”

In de tweede helft was het alsof FC Utrecht een beetje gas terugnam, zo meldde Van de Looi. “We gaven na de rust niets weg en hielden de nul, een clean sheet: uitstekend”, zei Ten Hag daar over. “Aan de bal brachten we in de tweede helft veel te weinig. Je hoopt voor het publiek op nog één of misschien zelfs twee goals, maar dat zat er vandaag niet in”, concludeerde Ten Hag, wiens ploeg na twee speeldagen zes punten op de teller heeft staan.

“De eerste helft was heel goed, de tweede helft hebben we zakelijk en professioneel naar het einde gebracht”, besloot Ten Hag. 

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres