Ten Hag: 'Drie goede dagen gehad'

28 juni 2017

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op het duel met De Jodan Boys en het begin van de voorbereiding.

Voor FC Utrecht is seizoen 2017/2018 maandag begonnen, en vanavond (woensdag) al wonnen de Domstedelingen de eerste oefenpartij van de jaargang. Met 3-2 werd CVV De Jodan Boys verslagen. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag na het duel met de Hoofdklasser uit Gouda.

“We hebben drie goede dagen gehad”, geeft Ten Hag aan, daarmee doelend op twee trainingsdagen en de wedstrijddag. “We draaien een A-typische voorbereiding, want al op 13 juli moeten we aan de bak in de voorronde van de Europa League. Dat betekent onder meer dat we in deze voorbereiding sneller stappen moeten zetten.”

Tegen CVV De Jodan Boys liet Ten Hag’s team goede dingen zien, maar kwamen er ook verbeterpunten aan het licht. Zo werden de nodige kansen onbenut gelaten, en werden twee tegentreffers geslikt. “De scherpte ontbrak. Al zag de eerste helft er aardig uit. We kregen druk op de tegenstander, kregen vier, vijf goede kansen tegen een scherpe, agressief spelende opponent.”

“De voorbije twee dagen hebben we in een mid-intensiteit getraind. De intensiteit van trainingen ligt normaliter in de beginfase van de voorbereiding een stuk lager. Maar dit jaar is anders dan anders”, aldus Ten Hag. “We hebben ook diverse andere spelers, met eigen kwaliteiten. Die zullen we tot in detail moeten gaan ontdekken de komende tijd, en ook de spelers moeten elkaar verder gaan ontdekken.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres