15.
Timo Letschert

Timo Letschert

Leeftijd 25 jaar
Nationaliteit Nederland
Positie Verdediger

Statistieken Seizoen 2018 - 2019

32

Gespeeld

2

Doelpunten

1

Assists

OVER TIMO LETSCHERT

Het was op vrijdag 17 augustus dat het nieuws werd gepubliceerd op FCUtrecht.nl: Timo Letschert terug bij FC Utrecht. En dat nieuws maakte wat los, in maar ook búiten Utrecht. “Timo is een verdediger die in Utrecht in feite geen introductie nodig heeft. Hij staat bekend om zijn winnaarsmentaliteit en sterke persoonlijkheid. Timo is een sterke, snelle verdediger met veel voetballend vermogen”, zei Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam over Letschert in het persbericht waarin zijn terugkeer in de Domstad werd aangekondigd.

“Aan die mentale en fysieke kracht koppelt Timo een goede traptechniek en passing”, vervolgde Zuidam. “Hij past perfect in het profiel van een échte FC Utrecht-verdediger en is enorm gedreven om na een periode waarin hij te maken had met blessureleed weer te laten zien wat hij kan. We zijn er trots op dat hij weer bij ons is teruggekeerd.”

Letschert speelde in de jeugd voor SDOB, Ajax, HFC Haarlem en sc Heerenveen. Als prof diende hij FC Groningen en Roda JC Kerkrade voordat hij bij FC Utrecht tekende. Na in de Domstad een uitstekende ontwikkeling te hebben doorgemaakt, werd hij verkocht aan US Sassuolo, dat de verdediger in seizoen 2018/2019 weer aan de FC heeft verhuurd.

Seizoen Elftal Wedstrijden Doelpunten Assists
2014/2015 Eerste Elftal 40 3 2
2013/2014 Eerste Elftal 24 0 1
2013/2014 Jong FC Utrecht 2 0 0