Tim Brinkman

Tim Brinkman

Leeftijd 22 jaar
Nationaliteit Nederlands
Positie Middenvelder

Statistieken Seizoen 2019 - 2020

Dit zijn de statistieken voor alle officiële wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

1

Gespeeld

0

Doelpunten

0

Assists

OVER TIM BRINKMAN

Bilthovenaar Tim Brinkman is een vertrouwd gezicht op Sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht. De linksbenige verdediger annex middenvelder komt al sinds 2010 uit voor FC Utrecht. Tim Brinkman, die met voetballen begon bij DOSC Den Dolder, maakte op vrijdag 5 augustus 2016 zijn debuut in het betaalde voetbal. Met Jong FC Utrecht kwam hij die dag in actie in het Rat Verlegh Stadion tegen NAC Breda.

Op 31 oktober 2018 maakte Brinkman voor het eerst zijn opwachting in een officiële wedstrijd van het eerste elftal van FC Utrecht. Hoofdtrainer Dick Advocaat liet het jeugdexponent van de Domstedelingen invallen in de bekerwedstrijd tegen ASWH, die met 5-1 werd gewonnen.

“Tim is een speler met een natuurlijke drive, die verdedigend stabiel staat en veel drang naar voren heeft”, zo werd Tim Brinkman eind december 2015 omschreven in een persbericht waarin werd bekendgemaakt dat hij zich voor meerdere jaren aan FC Utrecht verbond.

Naast de vele wedstrijden die Brinkman door de jaren heen speelde voor diverse teams van FC Utrecht, verzamelde hij ook jeugdcaps. De linkspoot speelde meerdere interlands voor Oranje Onder 18.