Stefan Postma

Stefan Postma

Leeftijd 43 jaar
Nationaliteit Nederland
Positie Keeperstrainer

OVER STEFAN POSTMA

Stefan Postma, geboren en getogen in Utrecht, beleefde in het seizoen 1995/1996 zijn doorbraak in het eerste elftal van FC Utrecht als doelman. De goalie, met een verleden bij stadsgenoot USV Elinkwijk, zou in 2000 de deur van Stadion Galgenwaard achter zich sluiten en ging toen spelen voor De Graafschap. In de Achterhoek blonk de keeper dusdanig uit, dat hij een transfer afdwong naar Premier League-club Aston Villa. Drie seizoenen speelde hij voor de ploeg uit Birmingham, om vervolgens een jaar uit te komen voor Wolverhampton Wanderers.

In 2006 streek Postma weer neer op de Nederlandse velden, toen hij zich aansloot bij ADO Den Haag. Na twee seizoenen in de Hofstad en een korte passage bij De Graafschap volgde opnieuw een buitenlands avontuur, toen Postma zich verbond aan Ermis Aradippou. Postma verliet de club uit Cyprus in 2009 en sloot zijn actieve loopbaan af bij AGOVV Apeldoorn. In 2011 hing de Utrechter zijn keepershandschoenen aan de wilgen.

Bij AGOVV Apeldoorn deed Postma als assistent-trainer ervaring op, waarna hij zich in 2012 aansloot aan de profclub waar het voor hem allemaal was begonnen: FC Utrecht.