10.
Simon Gustafson

Simon Gustafson

Leeftijd 24 jaar
Nationaliteit Zweden
Positie Middenvelder

Statistieken Seizoen 2020 - 2021

Dit zijn de statistieken voor alle officiële Eredivisiewedstrijden, TOTO KNVB bekerwedstrijden en Europese wedstrijden van seizoen 2020 - 2021.

0

Gespeeld

0

Doelpunten

0

Assists

OVER SIMON GUSTAFSON

“Hij heeft de kwaliteiten om beslissend te zijn in wedstrijden met zijn scorend vermogen en creativiteit”, zei Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam over Simon Gustafson in het persbericht dat werd verstuurd om de komst van de Zweed naar FC Utrecht wereldkundig te maken. “Simon is een rasvoetballer, die na een sterk seizoen bij Roda JC Kerkrade zichzelf graag wil bewijzen en doorontwikkelen bij FC Utrecht. We zijn ervan overtuigd dat Simon voor ons een meerwaarde is en kijken met veel vertrouwen uit naar de samenwerking.”

Gustafson is international van Zweden. Bij BK Häcken beleefde hij zijn doorbraak. Feyenoord legde hem vast in 2015 en drie jaar later verbond hij zich aan FC Utrecht. Simon’s tweelingbroer Samuel Gustafson is Zweeds jeugdinternational en verkaste in 2016 van BK Häcken naar Torino, dat hem achtereenvolgens verhuurde aan Perugia en Hellas Verona.

Seizoen Elftal Wedstrijden Doelpunten Assists
2018/2019 Eerste Elftal  39 11 10