38.
Rocco Robert Shein

Rocco Robert Shein

Leeftijd 19 jaar
Nationaliteit Estland
Positie Middenvelder

Statistieken Seizoen 2022 - 2023

Dit zijn de statistieken voor alle officiële Eredivisiewedstrijden, TOTO KNVB bekerwedstrijden en Europese wedstrijden van seizoen 2022 - 2023.

2

Gespeeld

0

Doelpunten

0

Assists

Over Rocco Robert Shein

Rocco Robert Shein geniet zijn opleiding in de academie van FC Flora, de grootste club van Estland. De middenvelder speelt jeugdinterlands met Estland Onder 16, Estland Onder 17 en Jong Estland, waarvoor hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut maakt. In competitieverband doet hij met het tweede team van FC Flora ervaring op in de tweede divisie van Estland en maakt hij op 22 november 2020 zijn debuut in de hoofdmacht, op het hoogste niveau. Inmiddels staat de teller van Shein op dertien duels in de Estse Eredivisie en heeft hij optredens met FC Flora in de voorrondes van de Europa League en de Conference League op zijn naam.

 

“Rocco is een getalenteerde middenvelder die beschikt over veel loopvermogen, een goede techniek en sterke passing”, omschrijft Technisch Directeur Jordy Zuidam de jeugdinternational in een persbericht waarin wordt bekendgemaakt dat FC Utrecht hem huurt van FC Flora; een overeenkomst waarin ook de mogelijkheid is opgenomen dat de Domstedelingen hem in de zomer van 2022 definitief overnemen van de topclub uit Estland.

Shein maakt op 4 februari 2022 zijn eerste speelminuten in het shirt van Jong FC Utrecht. De Est maakt in een uitpartij tegen FC Volendam zijn Keuken Kampioen Divisie-debuut.