24.
Nicolas Gavory

Nicolas Gavory

Leeftijd 24 jaar
Nationaliteit Frankrijk
Positie Middenvelder

Statistieken Seizoen 2018 - 2019

37

Gespeeld

1

Doelpunten

5

Assists

OVER NICOLAS GAVORY

Eerlijk is braaf: er waren er weinig in Nederland die vóór 31 juli 2018 hadden gehoord van Nicolas Gavory. “Nicolas is een multifunctionele speler. Van origine een middenvelder, maar ook uitstekend inzetbaar als linksback”, introduceerde Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam de Fransman in een persbericht. “Hij is comfortabel aan de bal, heeft een goede functionele techniek en wil graag vooruit spelen. Hij onderscheidt zich met zijn uitstekende traptechniek en passing”, aldus Zuidam.

“Nicolas heeft een goed seizoen achter de rug in de Ligue 2 en is vastberaden zich ook in de Eredivisie te laten gelden. Hij heeft de drive in zijn spel die past bij FC Utrecht. Linksbenige spelers met de specifieke kwaliteiten waarover Nicolas beschikt, zijn schaars”, ging Zuidam verder. “Complimenten aan de scouting en in het bijzonder Didier Martel, die een goede rol heeft gespeeld. We zijn blij dat we Nicolas aan onze selectie kunnen toevoegen, want hiermee vergroten we onze mogelijkheden.”

Voordat Gavory zich aan FC Utrecht verbond, speelde de jeugdinternational van Frankrijk voor AJ Auxerre, AS Béziers en Clermont Foot Auvergne; de club waarvoor in een ver verleden ook oud-voetballer van FC Utrecht Édouard Duplan nog eens speelde.