29.
Moussa Sylla

Moussa Sylla

Leeftijd 22 jaar
Nationaliteit Frankrijk
Positie Aanvaller

Statistieken Seizoen 2022 - 2023

Dit zijn de statistieken voor alle officiële Eredivisiewedstrijden, TOTO KNVB bekerwedstrijden en Europese wedstrijden van seizoen 2022 - 2023.

7

Gespeeld

0

Doelpunten

1

Assists

Over Moussa Sylla

In het betaalde voetbal van tegenwoordig een niet te onderschatten fenomeen: aankondigingsvideo’s. Trekt een club een nieuwe speler aan, dan wordt met regelmaat voor een ludieke of aparte insteek gekozen, om ervoor te zorgen dat een zo breed mogelijk publiek met het nieuwsfeit – en daarmee de club, en de commerciële partners van de club – in aanraking komt. In het geval van Moussa Sylla scoort FC Utrecht wat dat betreft een voltreffer. Technisch Directeur Jordy Zuidam vertolkt de hoofdrol in een filmpje waarin te zien is hoe de ‘TD’ met het immens populaire spel Football Manager op zoek gaat naar een zogeheten ‘wonderkid’. In de persoon van Sylla vindt hij die. En dan, tromgeroffel, is het niemand minder dan Sylla zelf die de ruimte binnenstapt. ‘Jij was naar me op zoek?’ Het regent die dag likes, retweets, shares en complimenten voor de mediacrew van FC Utrecht.

Sylla, die in september 2020 een contract tot medio 2023 tekent met een optie op een extra seizoen, maakt in het voorjaar van 2018 zijn debuut in de Franse Ligue 1 namens AS Monaco, waarvoor hij in totaal 24 competitiewedstrijden op het hoogste niveau van Frankrijk speelt. Met de Monegasken komt Sylla bovendien onder meer zes keer in actie in de Champions League, speelt hij twee keer in de Coupe de France en twee maal in de Coupe de la Ligue en doet hij, met de Onder 19-ploeg, zestien keer mee in de UEFA Youth League.

Aanvaller Sylla heeft jeugdinterlands en een interland met Frankrijk B op zijn palmares staan en debuteert op 18 oktober 2020 in de hoofdmacht van FC Utrecht, in de Eredivisie-uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Seizoen Elftal Wedstrijden Doelpunten Assists
2020/2021 Eerste Elftal 23 1 1
2020/2021 Jong FC Utrecht 4 0 0