18.
Justin Lonwijk

Justin Lonwijk

Leeftijd 20 jaar
Nationaliteit Nederland
Positie Middenvelder

Statistieken Seizoen 2019 - 2020

Dit zijn de statistieken voor alle officiële Eredivisiewedstrijden, TOTO KNVB bekerwedstrijden en Europese wedstrijden van seizoen 2019 - 2020.

3

Gespeeld

0

Doelpunten

0

Assists

OVER JUSTIN LONWIJK

Als eerste aanwinst van FC Utrecht voor het seizoen 2019/2020 werd hij aangekondigd: Justin Lonwijk. De middenvelder genoot zijn jeugdopleiding bij Willem II/RKC en stapte in 2010 over naar de academie van PSV. In Eindhoven doorliep Lonwijk vervolgens alle teams. In het seizoen voorafgaand aan zijn komst naar de Domstad speelde hij voornamelijk in Jong PSV. In 18 duels kwam Lonwijk tot 3 goals en 4 assists. De Brabander speelde jeugdinterlands voor Oranje Onder 16, Oranje Onder 17, Oranje Onder 18 en Oranje Onder 19.

“Een dynamische middenvelder met een goede techniek”, zo omschreef Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht aanwinst Lonwijk in het persbericht waarin werd bekendgemaakt dat de middenvelder zich aan FC Utrecht had verbonden. “Hij heeft lengte, een goed fysiek en veel power. Justin is een aanvallend ingestelde middenvelder die ook nog in de voorhoede uit de voeten kan. Een zogeheten box to box-speler. Het is een groot talent met nog veel ruimte voor progressie.”