9.
Jean-Christophe Bahebeck

Jean-Christophe Bahebeck

Leeftijd 26 jaar
Nationaliteit Frankrijk
Positie Aanvaller

Statistieken Seizoen 2019 - 2020

Dit zijn de statistieken voor alle officiële Eredivisiewedstrijden, TOTO KNVB bekerwedstrijden en Europese wedstrijden van seizoen 2019 - 2020.

10

Gespeeld

2

Doelpunten

0

Assists

OVER JEAN-CHRISTOPHE BAHEBECK

In zijn eerste seizoen in Utrecht lukte het Jean-Christophe Bahebeck weliswaar wél om veel indruk te maken, maar kon de Fransman dat lang niet zo vaak doen als menigeen graag had gezien. Want: een blessure gooide roet in het eten. De jeugdinternational keerde terug naar Paris Saint-Germain. Wel even uit het oog, maar zeker niet uit het hart.

Dat bleek wel toen op vrijdag 31 augustus 2018, op de laatste dag van de transferwindow van die periode, FC Utrecht de aanvaller andermaal binnenhaalde. Deze keer niet op huurbasis, maar definitief. “Aan de transfer van Jean-Christophe gaat een heel lang, intensief traject vooraf”, vertelde Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam die dag. “Dat het ons vlak voor het sluiten van de transfermarkt alsnog is gelukt hem vast te leggen, stemt zéér tevreden. Jean-Christophe heeft vorig seizoen in een korte tijd veel indruk gemaakt. Hij beschikt over veel snelheid en is doelgericht.”

Bahebeck is een exponent van de jeugdopleiding van PSG. De Franse topclub liet de voorhoedespeler ervaring opdoen op huurbasis bij Troyes, Valenciennes, Pescara en FC Utrecht, waarna in 2018 hij zich definitief aan de Domstedelingen verbond.

Seizoen Elftal Wedstrijden Doelpunten Assists
2018/2019 Eerste Elftal 15 5 6
2017/2018 Eerste Elftal 7 3 1