21.
Issah Abass

Issah Abass

Leeftijd 21 jaar
Nationaliteit Ghana
Positie Aanvaller

Statistieken Seizoen 2019 - 2020

Dit zijn de statistieken voor alle officiële Eredivisiewedstrijden, TOTO KNVB bekerwedstrijden en Europese wedstrijden van seizoen 2019 - 2020.

15

Gespeeld

5

Doelpunten

1

Assists

OVER ISSAH ABASS

Zodra hij zijn debuut maakt in het vlaggenschip van FC Utrecht, kan Issah Abass zich officieel de vijfde Ghanees noemen die het shirt van de club uit de Domstad heeft gedragen. Wie hem voorgingen? Odartey Lawson, Francis Dickoh, Nana Asare en Rodney Antwi.

Abass maakte in het seizoen 2016/2017 voor het eerst zijn opwachting op de Europese velden. De Afrikaan ging aan de slag bij NK Olimpija Ljubljana, waarvoor hij in 54 officiële partijen tot 17 doelpunten kwam. Met Olimpija pakte Abass in het seizoen 2017/2018 de dubbel in Slovenië. De Ghanese aanvaller stapte in 2018 over naar FSV Mainz 05 en maakte voor die club op 6 oktober 2018 zijn debuut in de Bundesliga.

“Issah kan op elke positie in de voorhoede uit de voeten”, vertelde Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam over de Ghanese jeugdinternational in het persbericht waarin zijn komst naar FC Utrecht wereldkundig werd gemaakt. “Hij beschikt over veel snelheid en brengt veel energie in de wedstrijden. Hij is in staat tegenstanders bezig te houden en druk op verdedigers te zetten. Issah heeft een geweldige wedstrijdmentaliteit en past daarmee uitstekend bij onze club. We zijn er erg blij mee dat we Issah voor één jaargang kunnen huren, die vorig jaar door Mainz is gekocht en daar een vijfjarig contract tekende.”