5.
Hidde ter Avest

Hidde ter Avest

Leeftijd 25 jaar
Nationaliteit Nederland
Positie Verdediger

Statistieken Seizoen 2022 - 2023

Dit zijn de statistieken voor alle officiële Eredivisiewedstrijden, TOTO KNVB bekerwedstrijden en Europese wedstrijden van seizoen 2022 - 2023.

7

Gespeeld

0

Doelpunten

0

Assists

Over Hidde ter Avest

In de winter van 2021 strijkt Hidde ter Avest neer bij FC Utrecht. De rechtsback komt dan per direct over van Serie A-ploeg Udinese.

Ter Avest begint in zijn geboorteplaats Wierden met voetballen bij SVZW. In 2008 maakt hij de overstap naar FC Twente en voor die club debuteert hij op 22 augustus 2014 in het betaalde voetbal, in de toenmalige Jupiler League-wedstrijd Almere City FC – Jong FC Twente. Op 17 december van dat jaar volgt voor Ter Avest zijn debuut in de hoofdmacht van de Tukkers, waarvoor hij uiteindelijk tot 100 officiële duels komt.

Rechtsback Ter Avest, die 38 jeugdinterlands speelt voor alle vertegenwoordigende ploegen van Oranje Onder 15 tot en met Jong Oranje, transfereert in de zomer van 2018 naar Udinese.

“Hidde is een speler met een goede wedstrijdmentaliteit, veel loopvermogen en een drive naar voren”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam in het persbericht over de komst van Ter Avest naar Utrecht. “Op jonge leeftijd was hij al aanvoerder van FC Twente, dat zegt iets over zijn karakter. In de Serie A is hij een completere speler geworden. Met zijn speelstijl past Hidde bij de club.”

Enkele dagen na zijn komst naar de Utrechtse FC maakt Ter Avest zijn debuut namens de rood-witten. Dat is op 16 januari 2021, en er wordt die dag met 2-0 gewonnen van Heracles Almelo.

Seizoen Elftal Wedstrijden Doelpunten Assists
2020/2021 Eerste Elftal   20 2 3