20.
Arthur Zagre

Arthur Zagre

Leeftijd 20 jaar
Nationaliteit Frankrijk/Burkina Faso
Positie Aanvaller

Statistieken Seizoen 2022 - 2023

Dit zijn de statistieken voor alle officiële Eredivisiewedstrijden, TOTO KNVB bekerwedstrijden en Europese wedstrijden van seizoen 2022 - 2023.

0

Gespeeld

0

Doelpunten

0

Assists

Over Arthur Zagre

In de zomer van 2021 zien de supporters van FC Utrecht op de social mediakanalen van de club een op dat moment nog onbekende jongeman in het shirt van de Utrechtse FC op de middenstip van Stadion Galgenwaard staan. In zijn ogen een zelfverzekerde, kalme blik. De naam van de aanwinst die dan wordt gepresenteerd? Arthur Zagre.

De verdediger is door FC Utrecht voor twee seizoenen gehuurd van AS Monaco. De Domstedelingen kunnen Zagre bovendien overnemen van de Monegasken.

Zagre, een Fransman met roots in Burkina Faso, doorloopt de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain. De linksback maakt in 2019, op 17-jarige leeftijd, namens die Franse topclub zijn debuut in de hoogste divisie. In datzelfde jaar wordt hij bij de Parijzenaren uitgeroepen tot het meest veelbelovende talent van de academie aldaar.

AS Monaco neemt Zagre in de zomer van 2019 over van Paris Saint-Germain en verhuurt de vleugelverdediger in de jaargang 2020/2021 aan het eveneens op het hoogste niveau van Frankrijk uitkomende DFCO Dijon.

Op 26 oktober 2021 debuteert Zagre in de 0-5 bekerzege in Hoornaar tegen SteDoCo voor FC Utrecht. Vijf dagen later is ook zijn eerste optreden in de Eredivisie een feit; op die dag, 31 oktober 2021, winnen de Domstedelingen met 5-1 van Willem II. Met Jong FC Utrecht speelt de Fransman bovendien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Zijn eerste duel in die competitie is op 13 september 2021, als de beloftenploeg van FC Utrecht met 2-1 wint van Jong PSV.