6.
Adam Maher

Adam Maher

Leeftijd 26 jaar
Nationaliteit Marokko/Nederland
Positie Middenvelder

Statistieken Seizoen 2019 - 2020

Dit zijn de statistieken voor alle officiële Eredivisiewedstrijden, TOTO KNVB bekerwedstrijden en Europese wedstrijden van seizoen 2019 - 2020.

21

Gespeeld

4

Doelpunten

3

Assists

OVER ADAM MAHER

“Adam is een geweldige speler, met veel voetballend vermogen”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam over Adam Maher in het persbericht waarin de komst van de Nederlands international naar de Domstad werd aangekondigd. “Hij heeft al veel ervaring, ook al is hij pas 25 jaar. Bovendien zit hij in een sterke fase van zijn carrière”, liet Zuidam bovendien optekenen. “Adam is sterk in het lezen van het spel en anticipeert goed, waardoor hij veel ballen onderschept. Aan de bal kan hij met zijn kwaliteiten het verschil maken. We zijn er trots op dat een speler van zijn kaliber voor ons kiest en zijn ervan overtuigd dat hij wat extra’s toevoegt aan de selectie. Hij gelooft in het sportieve plan en de ambities van FC Utrecht.”

Maher startte zijn loopbaan bij SV Diemen, waarna hij na een periode bij AVV Zeeburgia in 2005 in de jeugdopleiding van AZ werd opgenomen. In Alkmaar haalde de middenvelder het eerste elftal, om vervolgens te transfereren naar PSV. De Eindhovenaren verhuurden de international in seizoen 2016/2017 aan het Turkse Osmanlispor, waarna hij zich aansloot bij FC Twente om daarna terug te keren bij AZ. De verbintenis van Maher in Alkmaar, waar John van den Brom zijn trainer was, liep af.