Željko Petrović

Željko Petrović

Leeftijd 53 jaar
Nationaliteit Servië
Positie Assistent-trainer

OVER ŽELJKO PETROVIĆ

Als speler bereikte Željko Petrović het hoogst haalbare: hij werd international van Joegoslavië. Met de nationale ploeg van dat land was Petrović onder meer actief tijdens het WK van 1998. FC Utrecht’s huidige assistent-trainer lanceerde zijn spelersloopbaan in de jaren tachtig bij Niksic, waarna hij na succesvolle periodes bij Buducnost Titograd en Dinamo Zagreb de overstap maakte naar het grote FC Sevilla, dat Petrović toen samen met Davor Suker losweekte bij de Kroatische topclub. In Spanje was Petrović onder meer de teamgenoot van Diego Armando Maradona.

Na zijn Spaanse periode verkaste Petrović in 1992 naar Nederland. Na periodes bij FC Den Bosch en RKC Waalwijk verbond hij zich aan PSV, dat hij na één seizoen verruilde voor het Japanse Urawa Red Diamons. Petrovic, die in Waalwijk van sommigen de bijnaam ‘Mister RKC’ kreeg, keerde in 2000 terug bij de geel-blauwen en sloot bij RKC Waalwijk in 2004 zijn actieve carrière af.

Als trainer stond Petrović op eigen benen bij Boavista (Portugal), RKC Waalwijk, Urawa Red Diamonds (Japan), Al-Shaab (Verenigde Arabische Emiraten) en ADO Den Haag. Als assistent-trainer was ‘Petro’ verbonden aan Hamburger SV (Duitsland), West Ham United (Engeland), Anzhi Makhachkala (Rusland), de nationale ploeg van Servië en het Engelse Sunderland.