Spelers FC Utrecht helpen de club

18 december 2013

FC Utrecht en zijn spelersgroep hebben overeenstemming bereikt over een nieuw premiestelsel.

FC Utrecht en zijn spelersgroep hebben overeenstemming bereikt over een nieuw premiestelsel.

“Gezien de eerdere berichtgeving in de media omtrent de situatie rondom het premiestelsel van dit seizoen, vinden wij het goed om zelf melding te maken van het feit dat we met de spelersgroep overeenstemming hebben bereikt over het nieuwe premiestelsel”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik. “De spelers beseffen dat het een noodzaak voor onze club is om stevige bezuinigingen door te voeren en om die reden hebben zij water bij de wijn gedaan. Dat verdient een groot compliment.”

Cedric van der Gun voegt daar namens de spelersraad aan toe: “ We hebben een hechte spelersgroep waarbij meerdere spelers al langere tijd voor FC Utrecht voetballen. We hebben met z’n alle besloten om dit keer op structurele basis een extra duit in het zakje te doen voor de club en hopen dat iedereen die FC Utrecht een warm hart toedraagt hetzelfde gaat doen.”

Van Schaik wil nogmaals duidelijk maken dat de club financieel gezien in zwaar weer verkeert. “We zitten nog steeds heel moeilijk, lopen langs de rand van de afgrond. Dat beseft de buitenwereld misschien niet altijd, maar het is een keiharde strijd van overleven om de club gezond te krijgen en tegelijkertijd het niveau op het veld te waarborgen. Want, op het veld moet kwaliteit blijven lopen.”

“Het is daarom goed dat we met z'n allen eraan werken om de club gezond te maken. Dat is de grootste winst: Iedereen doet zijn uiterste best om deze club voor de toekomst te behouden”, aldus Van Schaik.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres