Tegen het Rotterdamse Sparta pakte FC Utrecht O19 de draad na de winterstop (nou ja, winter…..)
weer op.

Tegende Rotterdammers worden altijd leuke wedstrijden op de mat gelegd met dan weer winst voor de gastheren en dan weer voor de gasten. Vandaag waren de gasten de gelukkigen die met de punten onder de arm huiswaarts keerden.

Het werd 0-1 door een benutte penalty van Carlos Groen. Ook voor deze partij gold, dat het leuk was om naar te kijken. Ook al had FCUtrecht al in een veel eerder stadium de voorspong moeten komen. Omdat dat uitbleef leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen.  Inhet eerste kwartier van de wedstrijd werd er veel op de helft van Sparta gespeeld. De Utrechtse middenvelders Carlos Groen, Bart Ramselaaren Maarten de Lange doken regelmatig in het strafschopgebied van Spartaop, maar het kwam er maar niet van op voorsprong te komen. Sparta organiseerde het vervolgens iets anders waardoor er minder ruimte kwam. Daardoor was het voor de Utrechters zoeken naar een andere oplossing. Maar Sparta bood goed partij en FC Utrecht verzuimde nog steeds te scoren, waardoor beide teams met de brilstand aan de thee gingen.

Derust gebruikte trainer Robin Pronk om zijn spelers er op te wijzen dat,ondanks dat Sparta anders was gaan spelen, zijn team zich wel moest belonen met doelpunten. Dat was de opdracht voor de tweede helft. Maar doelpunten bleven een groot deel van de tweede helft uit. Pas in de 78eminuut was het raak. Gyrano Kerk zette goed door op een diepe bal vanuit het middenveld en ging in het strafschopgebied het duel aan met Dalvin Havertong. Deze gooide alles in de strijd om Kerk af te stoppen, wat hem alleen op onreglementaire manier lukte. Een strafschop dus die door Carlos Groen werd verzilverd. Doelman van Pelt zat er nog wel aan met een hand, maar het was niet genoeg. Inde slotfase ging Sparta er voor en bood Utrecht daarmee veel ruimte. Derode draad van deze wedstrijd, de kansen goed uitspelen en omzetten in doelpunten, lukte de Utrechters ook in dit gedeelte van de wedstrijd niet.Het bleef bij dat ene doelpunt.Het was genoeg voor drie punten en dat betekende veel lachende gezichten na afloop in de kleedkamer.

Trainer Pronk: “Ikheb vandaag een prima wedstrijd gezien, waarin wij grotendeels de bovenliggende partij waren. Een minpuntje vond ik wel het moeizaam benutten van de gecreëerde kansen en mogelijkheden. Als je ze weet te creëren moet je ook gaan, voor die goal. Nu duurde het lang, te lang, alvorens de voorsprong daar was. Maar goed, uiteindelijk belonen wij onszelf met de drie punten. En dat voelt best wel goed.”

Volgendeweek gaat de ploeg op bezoek bij De Graafschap A1. Deze wedstrijd wordtgespeeld op het complex van GWVV, Sportpark de Buitenham te Varsselder-Veldhunten, aanvang 14.30 uur.