SC Cambuur – FC Utrecht op oorspronkelijk tijdstip

4 december 2013

Het bekerduel SC Cambuur - FC Utrecht wordt niet om 16.45 uur gespeeld, maar 'gewoon' om 20.00 uur.

Het bekerduel SC Cambuur – FC Utrecht begint op woensdag 18 december op het oorspronkelijk vastgestelde tijdstip van 20.00 uur. Het aanvangstijdstip van 16.45 uur dat later werd vastgesteld, i.v.m. de opening van het Glazen Huis van 3FM Serious Request, is hiermee van de baan. Dit heeft burgemeester Crone van Gemeente Leeuwarden, in overleg met de driehoek openbaar ministerie, politie en gemeente, besloten.

“Dit is fantastisch voor de supporters, zij hebben hier recht op”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht. “Supporters moeten immers de kans krijgen om hun club aan te moedigen, ook op een doordeweekse dag. Dit is de enige juiste beslissing. Jammer dat hier zoveel onduidelijkheid over is geweest en dat dit zolang heeft moeten duren. Maar, we zijn blij dat het hierin heeft geresulteerd.”

De clubleiding van FC Utrecht heeft zich de afgelopen weken samen met zijn supporters hard gemaakt voor dit tijdstip. “Onze inzet zien we nu beloond, dat is prettig. Wij hebben de autoriteiten in Leeuwarden ervan kunnen overtuigen dat de opening van het Glazen Huis en dit voetbalduel hand in hand kunnen gaan en dat dit de beste oplossing is. Wij staat in dit geval echt voor de club en zijn supporters. Wij zijn samen met onze supporterscoördinator en de besturen van de supportersverenigingen opgetrokken, wat heeft geleid tot dit resultaat”, aldus Van Schaik.

FC Utrecht doneert een bedrag van 1 euro per supporter van de club die tijdens het duel SC Cambuur – FC Utrecht plaatsneemt in het uitvak, aan 3FM Serious Request.

SC Cambuur – FC Utrecht wordt gespeeld met als inzet een plaats in de kwartfinale van de KNVB beker. FC Utrecht schakelde eerder FC Den Bosch (4-1) en Kozakken Boys (1-2, na verlenging) uit.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres