In een tamelijk eenzijdige wedstrijd versloeg het FC Utrecht O17 van trainer Robert Wijnands Roda JC O17 verdiend met 4-1.

De Utrechtse zege kwam echter wat moeizamer tot stand dan de uitslag doet vermoeden. Roda JC O17 was niet naar Utrecht gekomen om FC Utrecht O17 onder druk te zetten, maar zakte massaal in wachtend op een foutje om toe te slaan. FC Utrecht O17 had het hier moeilijk mee en kon de vrije man op het middenveld niet vinden. De ploeg uit Utrecht had het zich wat gemakkelijker kunnen maken door al in de tweede minuut de score te openen, Jesse van Baal en Mitchell van Rooijen misten echter oog in oog met Roda keeper Raf Mertens.

Pas in de 24ste minuut viel de verdiende openingstreffer: Virgil Smith draaide een vrije trap bij de tweede paal binnen (1-0). Daarna kreeg Roda JC O17 twee mogelijkheden op de gelijkmaker, maar die hadden zij meer door slordigheden van Utrechtse zijde dan door eigen vermogen.

Ook de tweede helft leek een moeizame strijd te worden totdat een handsbal in het Limburgse strafschopgebied leidde tot een penalty, die door Mitchell van Rooijen prima werd benut. Zes minuten later leek de wedstrijd beslist toen Jesse van Baal dit keer alleen voor de keeper koelbloedig bleef en voor 3-0 zorgde. FC Utrecht O17 dacht er daarna te gemakkelijk over en door eigen slordigheid kwam Roda JC O17 terug in de wedstrijd toen een afgeslagen hoekschop keihard door Roda JC O17-speler Lars Vincken langs keeper Thijmen Nijhuis werd geschoten (3-1).

FC Utrecht O17 had het daarna moeilijk temeer omdat in de opbouw vaak een verkeerde keuze werd gemaakt. Drie minuten voor tijd zorgde de ingevallen Rogier Benschop na een pass van Odysseus Velanas met een prachtige actie voor de 4-1 eindstand en daarmee voor een meer dan verdiende overwinning.

Trainer Robert Wijnands: “We hadden het tegen een ploeg die niet echt wilde voetballen moeilijk om de gaatjes te vinden en de juiste keuzes te maken. Dit had mede te maken met een trage opbouw. Desondanks zijn we, ondanks de foutjes we daarin maakten, blijven trachten te voetballen en uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen”.

FC Utrecht O17 - Roda JC Kerkrade O17 4-1 (1-0)
24. Virgil Smith 1-0
50. Mitchell van Rooijen (strafschop) 2-0
56. Jesse van Baal 3-0
57. Lars Vincken 3-1
77. Rogier Benschop 4-1