Na de overwinning van vorige week tegen Feyenoord, vertrok het team van trainer Robert Wijnands vol goede moed richting Nijmegen voor de wedstrijd tegen NEC/FC Oss. De trainer had in de bespreking de nadruk gelegd op de juiste beleving waarmee een wedstrijd moest worden begonnen. Die beleving was er nog niet helemaal het eerste half uur van de wedstrijd. Ook het harde kunstgrasveld was even wennen voor onze jongens. In de 12e minuut kreeg Odysseus Velanas een vrije trap te nemen, die door Mitchell van Rooijen in één keer in de draai net voorlangs werd geschoten. NEC kreeg in de 41e minuut een vrije trap die door doelman Jordi Haneveld uitstekend werd gestopt. Op slag van rust ging, door goed druk zetten van onze voorwaartsen, NEC/FC Oss in de fout waardoor Nick Venema de bal veroverde, en nadat hij de bal via Odysseus weer terug kreeg, niet aarzelde en prima binnen schoot. De ruststand was 0-1.

In de rust had de trainer aangegeven hoe de diep spelende nummer 10 van NEC moest worden opgevangen en hoe er druk gezet moest worden op de rechtsbenige linker centrale verdediger. En dat voerde het team prima uit. De 1-1 viel echter wel. Na een corner van Utrecht ving de lange keeper Dani Centen van NEC/FC Oss makkelijk de bal en schoot hem gelijk ver naar voren waar de laatste verdediger van Utrecht de bal één keer teveel liet stuiteren en de nummer 11, Emilio Prieto y Gorgosz, alleen op Jordi Haneveld afging en beheerst afrondde. Maar het mooiste van de middag moest nog komen. In de 63e minuut gaf Louk Dekkers een prima dieptepass op Mitchell, die goed naar binnen sneed en de bal perfect teruglegde op Odysseus: 1-2. Acht minuten later gaf de scheidsrechter prima voordeel na een overtreding op Louk. Odysseus speelde de bal via een "1-2-tje" met Baran op Mitchell. Hij zette voor op Nick Venema en dat betekende de 1-3. Het mooie van deze goal was dat alle voornoemde spelers de bal maar één keer geraakt hadden. NEC/FC Oss was duidelijk van slag door deze prachtige goal en kon niet meer gevaarlijk worden. In de 77e minuut zette invaller Tijn Wicherink goed door in het strafschopgebied van de thuisclub. De bal kwam bij Mitchell maar die stond met zijn rug naar het doel. Toch besloot Mitchell de bal met een hakje door de benen van de keeper te spelen en zo de 1-4 op het scorebord te zetten. Tijn Wicherink haalde ook nog ’n keer verwoestend uit, maar de lat bracht redding voor thuisheren.

Na afloop was trainer Wijnands uiteraard zeer tevreden, niet alleen met de 3 punten, maar zeker ook met de zeer goede 2e helft.