Het lukte FC Utrecht O19 zaterdag niet de goede lijn van de afgelopen weken door te trekken. Tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord werd onnodig een 2-0 nederlaag geleden.In feite was de wedstrijd al na 16 minuten gespeeld. Na in de vijfde minuut op voorsprong te zijn gekomen, produceerde Feyenoord in de zestiende minuut zijn tweede doelpunt. In het vervolg waren de bezoekers niet in staat om iets terug te doen. Voetballend zat het wel redelijk in elkaar, maar de vroege achterstand kwamen ze niet meer te boven.Toch waren er wel enkele wapenfeiten te noemen. Kort na de tweede Rotterdamse goal werd Gyrano Kerk met een lange uittrap van Menno Heus gelanceerd. Hij wist zich Stijn Houben van het lijf te houden, maar zijn schot viel nét aan de verkeerde kant van de paal. Naast het doel, dus. Vooral in de eerste helft had de ploeg van trainer Robin Pronk moeite een antwoord te formuleren op het spel van de Rotterdammers. De Rotterdammers waren niet veel beter, maar wel feller in de duels, wonnen vaak de tweede bal en konden van daaruit verder voetballen.Nee, tevreden gezichten in de rust waren er niet, Robin Pronk voorop. Hij uitte zijn ongenoegen over het spel in het eerste bedrijf en legde de vinger op de zere plek, want de ploeg was te slap, véél te slap aan de wedstrijd begonnen. Wat hem betreft kon het in de tweede helft alleen maar beter gaan. Met een aantal gerichte aanwijzingen én twee wissels ging zijn elftal de tweede helft in.In de 55e minuut moest doelman Heus handelend optreden. Een strakke lage voorzet vanaf de linkerkant werd door hem onderschept en dat was maar goed ook. Anders waren de Rotterdammers heel dicht bij hun derde goal gekomen. Meteen daarop, aan de andere kant, een Utrechts doelpunt, maar helaas werd dat afgekeurd wegens buitenspel van Gyrano Kerk. Het had de aansluitingstreffer kunnen zijn. Tien minuten later was het Rodney Antwi die gevaarlijk werd. Nadat Gyrano Kerk zijn tegenstander op rechts het bos in gestuurd had, belandde zijn voorzet op het hoofd van Antwi. Helaas voor de Utrechters kopte hij naast. Om toch iets te forceren wisselde trainer Pronk drie keer aanvallend, maar het mocht allemaal niet baten. De eindstand was bereikt. In zijn analyse was hij duidelijk: “Dit was een ondermaatse prestatie, ondanks dat wij de tweede helft voornamelijk op de helft van de Rotterdammers hebben gespeeld. De partij was al na een kwartier gespeeld. De ploeg heeft, op een paar uitzonderingen na, te weinig gebracht en heeft zichzelf daarmee schromelijk te kort gedaan.”RJO/FE Feyenoord O19 – FC Utrecht O19 2-0‘5 1-0, Bart Nieuwkoop‘16 2-0, Milton KloosterFC Utrecht O19Menno Heus, Collin Seedorf (46. Bryan Zwart), Sten Vreekamp, Guido Janssen (67. Maarten de Lange), Sten Admiraal, Sofyan Amrabat, Gyrano Kerk, Carlos Groen (46. Burak Burak), Rodney Antwi, Bart Ramselaar (83. Max van der Doelen), Anthony Berenstein (73. Tom van der Linden)