Het bezoek aan Feijenoord B1, de koploperuit de competitie, heeft FC Utrecht O17 een verdiend puntopgeleverd.

Een zwakke 1e helft, waarin Utrechtop een 1-0 achterstand werd gezet, werd gevolgd door eenveel betere 2e helft, met een 1-1 eindresultaatals gevolg. Met in het achterhoofd de onverdiende nederlaagin Utrecht begin dit seizoen, reisden de mannen van trainerClaudio Braga af naar Rotterdam.

Echter de 1ehelft liet geen Utrecht zien dat revanche wilde nemen voordie nederlaag. Het was onzorgvuldig, duels werden meestalverloren en de aansluiting van achteruit was te traag.Feijenoord was dan ook de bovenliggende partij en kwamverdiend op 1-0 na een voorzet van rechts die doorFeijenoord’s nummer 10, Gustavo Hamer, snoeihard langsUtrecht keeper Bodhi Prinssen werd geschoten.

Het was geensein voor een ander FC Utrecht, alhoewel spits Nick Hak evenlater wel een uitgelezen kans kreeg op de gelijkmaker, zijnkopbal werd echter van de lijn gehaald. Feijenoord liet inhet restant van die 1e helft na de score op tevoeren. Zo kreeg trainer Braga de kans zijn manschappen inde rust erop te wijzen waar het allemaal aan lag en waar hetbeter moest.

Na de rust dan ook een heel ander FC Utrechtdat liet zien niet onder te doen voor de Rotterdammers.Utrecht speelde beter als team, won meer duels en konFeijenoord bij tijd en wijlen goed vastzetten. Na zevenminuten in de tweede helft kon Zakaria El Bennay, na eengoed genomen hoekschop, met een subtiel hakballetje de 1-1aantekenen.

We zagen nu een Utrecht dat geloofde in een goedresultaat en veel beter naar de intenties speelde. Hetlaatste gedeelte van de wedstrijd golfde het spel op en neeren konden beide ploegen de wedstrijd winnen. De snellelinkerspits van Feijenoord, Rashaan Fernandez, testte dereactiesnelheid van Bodhi Prinssen en Nick Hak had ook dewinnende op zijn schoen toen hij na een combinatie met TijnWicherink alleen op keeper Velanas van Feijenoord af kongaan.

Daarnaast kon Feijenoord ook nog profiteren van eenaantal buitenspelsituaties die niet werden afgefloten.Uiteindelijk kon denk ik een ieder wel leven met deeinduitslag.

Trainer Braga na afloop: “Over de 1ehelft was ik niet tevreden, we wonnen verdedigend te weinigduels en waren steeds te laat om de afvallende bal tewinnen. Ook aanvallend hadden we veel moeite om de vrije mante vinden. In de 2e helft zijn we eerder gaanstoren, waren in staat om het veld klein te houden, enhadden in de omschakeling naar aanvallen veel dreiging overde vleugels. Over het in gedeeltes dominante spel in die 2ehelft ben ik zeer te spreken. Complimenten hiervoor aan hetteam. Al met al een verdiend resultaat.”