Reactie Schefczyk op SC Heerenveen - FC Utrecht

14 december 2013

Schefczyk: "Ondanks verlies meer dan naar behoren gewerkt".

HEERENVEEN - Het leek er op dat FC Utrecht Vrouwen met dank aan hard werken in ieder geval nog één puntje zou pakken tegen sc Heerenveen Vrouwen. Dat gebeurde niet, want het werd in de slotfase 3-1. Zo zonde, vond trainer Jürgen Schefczyk.

TEKST: Maarten de Jong

Toegegeven, de overwinning van de thuisploeg was verdiend. De Friezen kregen meer kansen en toonden zich iets scherper voor het doel. Maar wat had FC Utrecht Vrouwen opnieuw hard gewerkt. "We hadden drie doelstellingen", reageerde trainer Schefczyk na het duel op Sportpark Skoatterwâld in gesprek met Voetbal Centraal.

"Dat waren niet inzakken, het middenveld compact maken en hen niet aan voetballen toe laten komen, en in balbezit de bal niet te lang rondspelen, maar de diepte zoeken. Alledrie die doelstellingen hebben we meer dan naar behoren volbracht."

Toch verloor FC Utrecht Vrouwen. Joniek Bonnes (0-1) en Vivianne Miedma (1-1) hadden voor rust gescoord, in het tweede bedrijf tekenden andermaal Miedema (88) en Sisca Folkertsma (89) voor de doelpunten. Vooral met de tweede goal van de thuisclub had Schefczyk moeite. "Dat was een doelpunt dat gemaakt werd in buitenspelpositie. Het is zo zuur dat we daardoor hebben verloren."

Naar zijn eigen spel kijkend kon de trainer niet anders dan concluderen dat het had geschort aan het afmaken van de kansen. "Zij deden dat dan toch een stukje beter dan wij."

Bron: www.voetbalcentraal.nl
Foto: Remko Kool. Meer op www.goalphoto.nl!

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres