Middenvelder Bart Ramselaar van FC Utrecht stond vanmiddag (woensdag) in de basis bij Oranje Onder 20 tijdens de eerste speelronde van de Mercedes-Benz Elite Cup. De Amersfoorter maakte negentig minuten, maar kon in Arena Heidenheim niet voorkomen dat de Nederlandse talenten met 3-1 verloren van hun leeftijdsgenoten uit Engeland.

De Engelsen begonnen in Duitsland goed aan de wedstrijd en kwamen in de achtste minuut via Reece Brown (Birmingham City) op een 1-0 voorsprong. Na een klein halfuur verdubbelde aanvaller Brandon Barker van Manchester City de marge (2-0).

Na de break lukte Sam Gallagher van Milton Keynes Dons de derde en laatste Engelse treffer. Namens de ploeg van Remy Reijnierse deed PSV’er Augustine Loof wat terug (3-1). Dat was de rebound van een door Ramselaar tegen de lat geschoten bal. Het FC Utrecht-talent raakte eerder in de wedstrijd ook al een keer de paal.

Zaterdag wacht voor Ramselaar met Oranje Onder 20 een treffen met Duitsland Onder 20 en dinsdag treffen de Nederlanders hun leeftijdsgenoten uit Turkije. Die wedstrijden worden allebei in Arena Aalen gespeeld.