In een spectaculaire wedstrijd speelde FC Utrecht vanavond (zondag) met 3-3 gelijk tegen Feyenoord. De Rotterdammers kwamen door twee treffers in de ultieme slotfase langszij in Stadion Galgenwaard.

Dof is de knal, gigantisch is de explosie van vreugde. Sébastien Haller schiet zes minuten voor tijd vanaf een meter of twintig de bal met volle overtuiging tegen de touwen. Het staat 3-1, en FC Utrecht koerst af op een zege die het méér dan verdient tegen koploper Feyenoord, dat er maar zelden aan te pas komt in een kolkend Stadion Galgenwaard.

Opdoffer
De uitgelaten stemming krijgt een stevige opdoffer als Nicolai Jørgensen in de laatste minuut van de reguliere speeltijd van dichtbij de 3-2 tegen de touwen frommelt. Als vierde official Edwin van de Graaf vervolgens het bord de lucht in steekt waaruit blijkt dat er nog negen minuten worden gespeeld – de wedstrijd ligt lang stil vanwege een blessure bij Robbin Ruiter, die een kwartier voor tijd door David Jensen wordt vervangen – is duidelijk wat de missie is van de Utrechters; stand houden. Nog tien minuten.

Gelijkmaker in extremis
Maar dat lukt niet. In de allerlaatste minuut krijgt Feyenoord een corner, waarbij de Rotterdammers alle elf mee naar voren gaan. Van die elf is er één die de ruimte krijgt te koppen. Dat is Michiel Kramer. De invaller-spits werkt van dichtbij de gelijkmaker binnen. Hij is het die de eindstand van een wedstrijd die FC Utrecht verdient te winnen, bepaalt op 3-3.

Haller en Troupée
In die partij nemen de Utrechters tot twee keer toe al snel de leiding. In de tweede minuut van de eerste helft werkt Haller de 1-0 binnen, maar dan heeft twee minuten later Dirk Kuyt al een antwoord klaar (1-1). In de zevende minuut van de tweede helft benut Giovanni Troupée de rebound van een schot van Yassin Ayoub en wordt het 2-1. De opmaat naar een driepunter, zo lijkt het heel lang. Tot die negenennegentigste minuut. Die is er één te veel.

Volgende partij: ADO Den Haag-uit
Voor FC Utrecht wacht zondag de volgende wedstrijd. Die dag speelt de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag in het Kyocera Stadion tegen ADO Den Haag. Die partij begint om 12.30 uur. De volgende thuiswedstrijd van FC Utrecht is op zondag 11 december. Die dag is Heracles Almelo de tegenstander in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht - Feyenoord 3-3 (1-1)
2. Sébastien Haller 1-0
4. Dirk Kuyt 1-1
52. Giovanni Troupée 2-1
84. Sébastien Haller 3-1
90. Nicolai Jørgensen 3-2
90+9. Michiel Kramer 3-3

Gele kaarten: Karim El Ahmadi en Bilal Basacikoglu (beiden Feyenoord).