Pronk: 'We waren Jong ADO voetballend de baas'

8 december 2014

Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht blij met zege tijdens eerste speelronde Divisie B.

Jong FC Utrecht is aan Divisie B begonnen met een driepunter. De Utrechtse talenten waren in het Kyocera Stadion met 1-2 te sterk voor Jong ADO Den Haag. Een prettige overwinning, zo vertelde trainer/coach Robin Pronk aan FCUtrecht.nl.

“Bij de 1-2 waren we, met name in de slotfase, te slordig in balbezit. We gaven verkeerde passes, zelfs een stiftbal op een gegeven moment en gingen niet goed de hoeken in. Maar we sleepten de overwinning wel over de streep en dat geeft een goed gevoel”, vertelde Pronk in de catacomben van het Kyocera Stadion in Den Haag.

Pronk zag op het Haagse kunstgras een oppermachtig Jong FC Utrecht. “Behoudens het doelpunt en de kans in de slotminuut, hebben we geen mogelijkheid weggegeven”, zei de oefenmeester van de Utrechtse beloftenploeg. “Wij stelden daar zelf wel diverse kansen tegenover en waren Jong ADO Den Haag in voetballend opzicht de baas.”

Toch moest de overwinning van ver komen. Pas na de pauze maakten de Utrechters het verschil. “De vraag in de rust was: ‘Hoe speel je een verdedigend ingestelde tegenstander als deze kapot?’ We gingen de bal sneller vooruit spelen, sneller naar het midden ook. Daardoor moest de tegenstander, om maar even een voetbalterm te gebruiken, meer gaan knijpen. Dat deden we goed. We hadden Jong ADO Den Haag, mede dankzij de sterke invalbeurten van Yemaro Hoogdorp en Remco van Wingerden, op een gegeven moment klem staan. Ik ben dan ook tevreden over ons spel en tevreden met de overwinning.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres