Pronk: "Nieuw hoofdstuk in het leerboek"

9 december 2016

Trainer Jong FC Utrecht deelt compliment uit aan jonge ploeg

Jong FC Utrecht ging vandaag (vrijdag) met 4-2 onderuit in Leeuwarden. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie in de knusse perskamer op het Cambuurplein.

“Een wedstrijd met meerdere gezichten,” zo noemt Pronk de wedstrijd op deze zeer productieve #VoetbalVrijdag. De trainer is opnieuw met een jonge selectie op pad gegaan en deelt juist in die richting de complimenten uit.

Eerste helft gered
“We staan hier met 2-0 achter en dan denk je dat er niet veel meer te halen is. Toch weten we de wedstrijd op een goede manier te kantelen. Menno Heus houdt ons staande met diverse wereldreddingen en dat geeft dan toch de kracht om in de tweede helft terug te komen.”

“Dat is een mooi compliment, omdat we hier met een jonge ploeg te maken hebben. Uiteindelijk is het extra zuur, omdat je met een corner en een strafschop alsnog de bietenbrug op gaat. Het wordt dan uiteindelijk 4-2 en mijn jongens moeten daar dan mee om leren omgaan. Ook omdat die corner en die strafschop uiteindelijk wel wat dubieus zijn. Maar ook dat is voetbal.”

Mentaal zwaar
“Voor hun strijd en het vermogen om te blijven gaan: daarvoor heb ik de jongens in de kleedkamer wel een compliment gegeven. Mentaal was dit heel zwaar, maar hebben ze zich goed geroerd. Het is onderdeel van het leerboek en daar hebben we vandaag weer een hoofdstuk uit voorgeschoteld gekregen.”

Jong FC Utrecht mag volgende week in de eigen thuisbasis laten zien wat voor lesgeld het heeft betaald. Dan staat het treffen met Telstar op het programma. 
 

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres