Pronk: 'Alles klopte het eerste uur'

15 december 2014

Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht geniet van spel dat zijn team tegen Jong FC Groningen laat zien.

Jong FC Utrecht nam Jong FC Groningen vanavond (maandag) de maat op Sportcomplex Zoudenbalch. Met 4-2 waren de Utrechtse talenten te sterk voor de Groningers, die in het laatste half uur pas op stoom kwamen. Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht kijkt terug op een goede wedstrijd en een dito eerste helft van het seizoen.

“We speelden Jong FC Groningen tijdens het eerste uur van de wedstrijd volledig weg”, sprak trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht tevreden na afloop van de 4-2 zege op de Groningers. “We maakten binnen een uur vier doelpunten, waarvan er geen enkele door een aanvaller werd gemaakt (middenvelder Diemers scoorde er twee, de verdedigers Sean Klaiber en Jeff Hardeveld maakten er allebei één, red.). Dat zegt ook wel iets”, duidde Pronk de Utrechtse dominantie.

De Utrechtse beloften namen na een uur, en een 4-0 voorsprong, een beetje gas terug. Daardoor kwam Jong FC Groningen uiteindelijk nog terug tot 4-2. “En valt die 4-2 eerder dan nu, een paar minuten voor tijd, dan krijg je het toch nog lastig. Dat terwijl we zelf ook nog een vijfde en een zesde goal hadden kunnen maken”, zei Pronk. “Maar wat je vandaag zag gebeuren, is heel menselijk en ook wel een beetje voetbaleigen. Vandaag was het voor tachtig procent uitstekend. We maakten goede goals, kregen nog een paar goede kansen. Ik ben zeer tevreden over het eerste uur, waarin alles klopte.”

Jong FC Utrecht gaat nu als koploper van Divisie B de winterstop in. “Het is prettig om op deze manier een half jaar af te sluiten waarin we keihard gewerkt hebben. De ploeg verdient alle lof daarvoor.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres