Voor de tweede keer speelde Oranje Onder 17 gelijk tijdens de poulefase van het EK in Bulgarije. De Nederlandse talenten, onder wie FC Utrecht-verdediger Giovanni Troupée, deelden gisteravond (zondag) de punten met Engeland Onder 17 (1-1).

Troupée startte evenals tijdens de eerste groepswedstrijd tegen Ierland Onder 17 in de basis, al kon het talent van FC Utrecht in het duel met de Engelsen maar kort van de EK-ambiance genieten. Na 25 minuten, toen de Nederlanders met 0-1 achterstonden door een eigen doelpunt van Timothy Fosu-Mensah van Manchester United, werd rechtsback Troupée door bondscoach Maarten Stekelenburg vervangen door aanvaller Donyell Malen.

Mede dankzij die tactische omzetting kreeg Oranje Onder 17 meer controle over de partij, hetgeen in de tweede helft de gelijkmaker opleverde. Vanaf de strafschopstip hield Reda Boultam de EK-droom van de Nederlandse talenten levend (1-1).

Tijdens de derde en laatste poulepartij treft Oranje Onder 17 in Bulgarije Italië Onder 17. Die wedstrijd begint woensdag om 18.00 uur. De Nederlandse talenten moeten van de Italianen winnen om de kwartfinale van het toernooi te bereiken.