Openingsduel EK vrouwen 2017 in Stadion Galgenwaard

4 december 2014

Naast openingswedstrijd nog drie groepswedstrijden in thuishaven FC Utrecht.

Donderdagmiddag heeft UEFA bekendgemaakt dat het EK voor vrouwen in 2017 in Nederland wordt gehouden. In Stadion Galgenwaard, de thuishaven van FC Utrecht in Utrecht, wordt op 16 juli 2017 – dit is de datum die vooralsnog is vastgesteld door de UEFA – de openingswedstrijd gespeeld. Nog drie groepswedstrijden worden vervolgens afgewerkt op de Utrechtse grasmat.

Aan het EK doen zestien landen mee. Nederland is als gastland automatisch geplaatst. Ook in Enschede, Breda, Deventer, Doetinchem, Rotterdam (Het Kasteel) en Tilburg worden EK-duels gespeeld. Nijmegen is reservestad. Het toernooi wordt in principe afgewerkt van 16 juli tot 6 augustus van het jaar 2017.

Stadion Galgenwaard dus het strijdtoneel van vier wedstrijden op een eindtoernooi. “Mooi voor de club FC Utrecht én de stad Utrecht”, meent Wilco van Schaik, algemeen directeur van FC Utrecht. “In 2005 werd hier het WK voor spelers tot 20 jaar gespeeld. Ook toen vervulde Utrecht een sleutelrol, met onder andere een duel in de halve finale, de troostfinale en de finale waarin Lionel Messi twee keer scoorde.”

De Nederlandse vrouwenploeg plaatste zich kortgeleden voor het WK. “Als de aandacht die de Nederlandse vrouwenploeg kreeg na plaatsing voor het WK een voorbode is voor de populariteit van damesvoetbal in Nederland, dan heb ik goede hoop dat we met z’n allen in 2017 een mooi EK tegemoet gaan.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres