Een flinke tegenvaller voor FC Utrecht O19 bij de start van het 2e gedeelte van de jaargang 2015/2016. In de 1e wedstrijd in de kampioenspoule liep de ploeg tegen een gevoelige nederlaag aan bij AZ. Een onnodig doelpunt in de 21e minuut zorgde er voor dat de ploeg van de leg raakte. Tot dat moment was er weinig aan de hand. De beide ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd met dan weer AZ, dan weer Utrecht als bovenliggende partij. Maar een afgeslagen corner gooide de boel danig in de war. De bal werd door AZ weer ingebracht en Einarsson trok naar binnen en schoot in. Doelman Thijmen Nijhuis blokkeerde de bal in plaats van klemvast te pakken en de rebound was voor Vincent Regeling. Hij was er als de kippen bij om de kostbare fout af te straffen. De ploeg van Robert Wijnands was in het vervolg niet meer zichzelf. Ze lieten AZ alle ruimte om te voetballen en hun eigen spel te spelen. De ploeg kwam weinig meer aan voetbal toe met als gevolg dat de Utrechters weinig anders restte dan het spelen van de lange bal. Daar schoten ze weinig tot niets mee op. Van goed voetbal was niet veel meer te zien.

In het 2e gedeelte van de wedstrijd zat er méér pit in de ploeg. Er was veel meer strijdlust dan voor rust en er werden felle duels uitgevochten. Het bracht AZ er toe er een tandje bij te zetten. De voortzetting van Utrechtse kant was jammer genoeg niet voldoende en veel resultaat bracht het de ploeg dus niet. Trainer Wijnands wisselde aanvallend door Nick Hak er voorin bij te zetten en stuurde ook Junior van der Velden naar voren, daarmee zoekend naar de aansluitingstreffer. Dat gaf het nodige risico want als je volop vooruit speelt laat je achterin ruimte. Knullig Utrechts balverlies aan de rechterkant luidde in de 72e minuut de 2-0 voor de thuisploeg in. AZ speelde het dank zij de geboden ruimte professioneel uit. De aansluitingstreffer viel in de 90e minuut. Een Utrechtse corner werd door Junior van der Velden met het hoofd afgemaakt, terwijl de Alkmaarders tevergeefs stonden te wachten op een fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Selier voor een vermeende blessure van een van de Alkmaarse verdedigers. In het tumult dat later ontstond was het jammer dat de leidsman verzuimde om alle blessuretijd bij te tellen. Nu bleef de teller staan op 3 minuten extra tijd, waar 7 of 8 beter op zijn plaats waren geweest.

Trainer Wijnands na afloop: ”AZ verstaat de kunst van het profiteren van andermans fout als geen ander. Dat is ook vandaag weer eens gebleken. Uit de weinige échte kansen die zij kregen weten zij er 2 te benutten, en dan ook nog eens dankzij fouten aan onze kant. Wij wisten vandaag onze kansen en mogelijkheden jammer genoeg niet te verzilveren. Wij moeten vanaf het eerste fluitsignaal spelen zoals we dat in de 2e helft hebben gedaan. Over het geheel genomen was het te vaak nét niet. Dat is balen. Er is nog werk zat!”

AZ O19 – FC Utrecht O19 2-1

21.          1-0         Vincent Regeling

72.          2-0         Robin Schout

90.          2-1         Junior van der Velden